Davor Gobac priznaje: Balkan je danas nezgodno mesto za rokenrol!
Foto: Promo

psihomodo pop na zaječarskoj gitarijadi

Davor Gobac priznaje: Balkan je danas nezgodno mesto za rokenrol!

Jaka kiša i vetar nisu ih sprečili da za najvernije fanove naprave spektakl kakav samo oni umeju

Objavljeno:

Na ovogodišnjoj, 52. zaječarskoj gitarijadi nastupio je poznati jugoslovenski pank bend Psihomodo pop. Ove godine obeležavaju jubilej – 30 godina od prve ploče i 35 godina postojanja.

Povodom svoje višedecenijske karijere ovaj bend održao je veliki koncert u zagrebačkoj Šalati, a nakon toga nastpio prve večeri na otvaranju zaječarske gitarijade. Jaka kiša i vetar nisu ih sprečili da za najvernije fanove naprave spektakl kakav samo oni umeju.

Ipak Davor Gobac istakao je posle koncerta da misli da je utopija praviti turneju preko cele ex-yu teritorije, pre svega sa finansijske strane.

„Lako je raditi ovakvu muziku na zapadu. Kod nas se lupaju cajke (moderni narodnjaci). Balkan je zadnjih godina malo nezgodno mjesto za rokenrol, zbilja to mislim. Osamdesetih je bila mnogo bolja scena. Danas je svuda komercijala. To je tuđ izbor. Moj nije.“

Dok su čekali svoj nastup, bend je imao priliku da posluša i neke od bendova iz takmičarskog dela. Poručuje im da samo sviraju i da će im možda i uspeti.

Psihomodo pop
Psihomodo pop foto: Promo

Za članove Psihomodo pop-a muzika je bila spas.

„Mi smo se spasili tom muzikom, ja nisam imao namjeru ići i raditi 8 hati u kancelariji“, dodaje Gobac.

Ne veruju da se njihova pesma „Ja volim samo sebe, svog jedinog sebe“ himna nove generacije.

U vreme kada je pesma bila popularna, njena srž bila je vezana za neke druge događaje za razliku od današnjeg, pomalo iskvarenog, shvatanja teksta. Gobac priznaje da ne bi napuštao ovaj posao ni danas.

Smatra da je Psihomodo pop svoje mesto našao i da su se odmakli od toga da pripadaju samo osamdesetim. I dalje sviraju isto kao i pre 30-35 godina.

Nisu previše optimistični kada govore o današnjoj rok, pank i metal sceni.

„Sve se promenilo. Ja se ne sjećam da je u naše vrijeme neko svirao u 4 benda. Danas svi sanjaju neka velika bogatstva, djakuzije i velike zlatne lance. Niko neće ići atutobusom na turneju. Imam utisak da rokenrol postoji samo na zapadu i u onim starim bendovima, Stonsi npr. Što se tiče mladih snaga, voleo bih da me neki fasciniraju.“

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.