PRIČA KOJU NIKO NIJE ZNAO! Kako je LEGENDARNI Prele uhapšen 9. marta 1991. godine i kako se OBRAČUNAO sa POLICIJOM!
Foto: Printskrin/Instagram/dusanprelevic

urbana legenda

PRIČA KOJU NIKO NIJE ZNAO! Kako je LEGENDARNI Prele uhapšen 9. marta 1991. godine i kako se OBRAČUNAO sa POLICIJOM!

Preletov prijatelj i poznanik Dejan Jeremić u jednom pismu otkrio je detalj iz života čuvenog Preleta koji skoro niko nije znao

Objavljeno:

Mnoge urbane legende stvorene su na liku i delu Duđana Prelevića Preleta, a ova je možda jedna od zanimljivijih.

Kad nije pevao i pio, Prele je cepao đonove na demonstracijama. Na onim čuvenim, 9. marta – s kojih smo skoro svi jedva izvukli glave, Prele je otišao u stan da gleda televizijski prenos policijske represije i jeo šnicle zalivajući ih vinom, belim – Prele se nagutao suzavca, tu su negde bili i ljudi u plavom s pendrecima, vaspitnom palicom po leđima bluz pevač i lisicama kao preventivnim sredstvom za svaki slučaj, da ovaj eventualno ne uzvrati istom merom.

Uhapsili su ga na stotinak metara od policijske stanice u Majke Jevrosime. Avaj, nigde službenih policijskih kola. Sva već zauzeta, u gomilama odvoze demonstrante. Prele ni za živu glavu neće da ide peške ni tih stotinka koraka, zainatio se. Policajci u čudu, ne znaju šta da rade s nepoćudnim.

Onda Dušan reši nedoumicu: „Zaustavite taksi. Ja častim”.

Takav je bio Prele. Idol mu je bio golman Vladimir Beara, prvi junak Elvis Prisli (kažu da je ispravno: Presli), poštovao je Stiva Vinvuda, bio „zatrovan” Džemsom Braunom. Neko vreme pevao je u Nemačkoj, u nekoj američkoj vojnoj bazi, tamošnjim marincima. Amerima je pevao bluz! Vojska, oduševljena Preletom, posle njegovog bluza mogla je i golim rukama na neprijatelja.

Prele je bio spreman da sa sebe svuče košulju i pokloni je beskućniku a da potom ode u kafanu i s vrata nekoga gađa pikslom. Kavgadžija. U jednoj kafanskoj tuči izgubio je oko. Mnogo ličnosti u samo jednom telu. U skraćenoj verziji, doktor Džekil i mister Hajd. Duša od čoveka u kojoj je ponekad umela da oživi zver.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.