​Dejvid Bouvi - omaž ikoni koja je išla ispred svog vremena! (FOTO)

Počast za legendu

​Dejvid Bouvi - omaž ikoni koja je išla ispred svog vremena! (FOTO)

Za fanove Bovijeve muzike četvrtak veče će biti prava poslastica. U klubu "Peron" slušaće se hitovi iz svih perioda karijere slavnog muzičara
Objavljeno: 19:39h

Omaž jednoj od najvećih rok i pop ikona, Dejvidu Bouviju, koji je svojom pojavom, muzikom i filozofijom uticao na generacije i generacije, održaće se ovog četvrtka u klubu "Peron" u Savamali. Beograd odaje počast Dejvidu Bouviju u Kinoteci (FOTO)

Promo
Dejvid Bouvi umro je 10. januara u svom domu u 69. godini života. Brojni albumi, kompilacije i filmovi koje ostavio iza sebe, kao i moć da na konztroverzan način uvek sve izbaci iz socijalne i stilske ravnoteže, zauvek su ga zlatnim slovima ispisali u istoriji pop kulture. Britanac se na scenu probio još daleke 1969. pesmom "Space oddity", a njegovo najčuvenije izdanje je "The Rise and The Fall of Ziggy Stardust and The Spiders From Mars". U tom konceptualnom albumu Bouvi je opisao doživaljaje vanzemaljca koji dolazi na zemlju i postaje superzvezda, ali ga na kraju ubijaju fanovi. Dejvid Bouvi u Jugoslaviji: Na prepunom stadionu, po kiši, sijala je legenda! (VIDEO) U četvrtak u "Peronu" će se u režiji dua "Rock 'n' roll evakuacija" u čast Dejvida Bouvija, slušati hitovi iz svih perioda karijere slavnog muzičara. A kako je Bouvija imao i dosta projekata na kojima je sarađivao sa kolegama, vrteće se i "Iggy Pop", "Placebo", "Pixies", "Roxy Music" i drugi.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.