ZABRANJENO PUŠENJE: Stare pesme u novom ruhu (VIDEO)
Foto: Antonio Kovačević

ovo mora da se posluša

ZABRANJENO PUŠENJE: Stare pesme u novom ruhu (VIDEO)

Popularni bend objavio je nedavno na svom Youtube kanalu remasterizovane verzije dva njihova popularna albuma "Pozdrav iz zemlje Safari" i "Male priče o velikoj ljubavi"

Objavljeno:

Na Youtube kanalu Zabranjenog pušenja od nedavno su i remasterizovane verzije albuma iz 1987 i 1988. godine, na kojima su neke od najpopularnijih pesama benda: "Hadžija ili bos", "Dan Republike", "Balada o Pišonji i Žugi", "Guzonjin sin", "Pišonja i Žuga u paklu droge"...

Autor većine pesama, frontmen Pušenja Sejo Sekson kaže da su originalni masteri nestali tokom ratnih razaranja, kada je izgorela i njihova izdavačka kuća "Diskoton".

- Remastere ovih izdanja napravili smo sa LP ploča, koji su bili u dosta očuvanom stanju. Te ploče smo devedesetih godina prebacili na DAT-ove, pa smo osvežili zvuk i ove albume učinili ponovo dostupnim publici i medijima – kaže Sejo i dodaje da je veoma emotivan kada su u pitanju ove pesme:

- To su naše prve bebe, naši prvi koraci na muzičkoj sceni. Vremenom smo naučili zanat, postali profesionalniji i ozbiljniji, ali su mi ta dva albuma bez obzira na greške veoma draga. To je kao kad dete uči da hoda: ono najsimpatičnije, najdraže, što izaziva najviše uzbuđenja.

Sejo Sekson
Sejo Sekson foto: Antonio Kovačević

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.