KO JE PRAVI (NE)PRIJATELJ SRBIJE? Od Albanije i Crne Gore bratski poeni na Evroviziji, od bratske Rusije - KROMPIR! (FOTO)
Foto: EPA

EVROVIZIJA 2018.

KO JE PRAVI (NE)PRIJATELJ SRBIJE? Od Albanije i Crne Gore bratski poeni na Evroviziji, od bratske Rusije - KROMPIR! (FOTO)

Srbija je na ovogodišnjoj pesmi Evrovizije završila na 19. mestu

Objavljeno: 17:19h

Evrovizija se odavno ne shvata ozbiljno, ali uvek je onih koji bi da "bace oko", a o takmičenju se priča i nekoliko dana po njegovom završetku.

Srbija je i ove godine prošla u finale, doduše, nismo se nešto proslavili, 19. mesto, ali relano, moglo je i gore.

Komentare na pevačicu Izraela koja je kokodakala, bitboksovala, pevala i pobedila, imali su svi, pa ćemo se ovog puta dotaći bolne teme u Srba.

Naime, na Tviteru se povela oštra rasprava o broju poena koje je Srbija dobila od Albanije i Rusije. Predstavnici Srbije Sanja Ilić i BaLkanika s pesmom "Nova deca" od Albanije su dobili 3 poena.

Srbija je tako osvojila najviše glasova publike u Hrvatskoj, Crnoj Gori, Sloveniji i Švajcarskoj, tačnije po 12 poena. Deset poena za pesmu „Nova deca“ došlo je iz Makedonije, osam iz Austrije, sedam iz Bugarske i po jedan poen iz Francuske i Italije.

S druge strane, Srbija je od glasova žirija dobila poene od šest zemalja – Crne Gore 12, Azerbejdžana 10, Makedonije osam, San Marina i Albanije po tri, Grčke dva. Od Hrvatske i Slovenije predstavnici Srbije nisu dobili nijedan poen, kao ni od Rusije. Prema glasovima stručnih žirija, Srbija je bila na 21. mestu od 26 pesama koliko je učestvovalo u finalu takmičenja.

A od Rusije ništa. Nada, nula.

Da li za sve postoji logično objašnjenje koje je većini promaklo?

Naime, pevač Srbije i pevač Rusije, maltene su ista osoba! Sve to je uočila jedna korisnica Tvitera i možda otkrila misteriju oko (ne)dodeljivanja poena Rusije Srbiji. Čak ni naočare je nisu razuverile da je u pitanju drugi muškarac! A vas?!

Rusija nije prošla dalje...

U proteklih nekoliko godina otkako se Srbija takmiči kao samostalna učesnica na Evroviziji naša zemlja je nastupila 12 puta.

"Molitva" koju je otpevala Marija Šerifović 2007 najviše je nagrađivana pesma od susednih nam država. A često su naši najbliži susedi pokazivali solidarnost pa smo od Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Slovenije od 2007 - 2017 dobili maksimalni broj poena, ali i od Švajcarske.

Ove godine, Srbija je osvojila najviše glasova publike u Hrvatskoj, Crnoj Gori, Sloveniji i Švajcarskoj, tačnije po 12 poena.

BONUS VIDEO:

Tajlandska masaža

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.