70 godina Ansambla KOLO: Gala koncert 14. maja
Foto: Promo

proslava jubileja

70 godina Ansambla KOLO: Gala koncert 14. maja

Gala koncertom u ponedeljak 14. maja u 20 časova u Operi i tetru Madlenijanum, Ansambl KOLO obeležiće 70 godina rada

Objavljeno:

Savremenim režijskim konceptom i inovativnim dizajnom, umetnici će se predstaviti brižljivo odabranim programom. U utorak 15. maja na sam dan osnivanja Ansambla, u Jugoslovenskoj kinoteci u 12 časova, biće održana promocija fotomonografije „KOLO:70 godina kasnije “ i uručenje nagrada za životno delo Ansambla KOLO.

Pored autorke Jelene Janković, o fotomonografiji će govoriti član ULUPUDS-a Ivan Grlić predsednik sekcije umetničke fotografije , fotograf Miša Obradović i Oksana Olejnik, kustos međunarodnog fotografskog takmičenja „Andrej Stanjin“ iz Moskve. Nagrade za životno delo ove godine biće uručene istaknutim umetnicima Živki Grbić, Radojici Kuzmanoviću i Vladimiru Slijepčeviću, posthumno.

Na Savskom šetalištu na Kalemegdanu od 10. do 20. maja posetioci će moći da vide izložbu fotografija Jelene Janković.

O jubileju Ansambla KOLO, Vladimir Dekić, direktor je rekao:

„Slavimo sedamdeset godina. Sedamdeset godina u kojima se sve oko nas menjalo. Menjao se način na koji ljudi žive svoje živote, tehnologija je napredovala neverovatnom brzinom, ceo svet se transformisao. Više puta.

foto: Promo

Ali tokom svega toga, mi smo očuvali ono što je najvrednije. Očuvali smo naše nasleđe, našu tradiciju, našu kulturu. I ne samo to. Mi je ponovo otkrivamo. To je suština našeg postojanja Mi smo veza između prošlosti i budućnosti. Mi smo tu da budemo i čuvar našeg nasleđa i ledolomac naše kulture. 70 godina postojanja je veliki uspeh. Ali to je tek početak!“

Bonus video

Zabranjeno pušenje o Titu

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.