Nakon promocije svog prvog albuma Intergalaktički cirkus, Organizam kreće na nastupe po Srbiji! (VIDEO)
Foto: Printscreen

Intergalaktički Cirkus

Nakon promocije svog prvog albuma Intergalaktički cirkus, Organizam kreće na nastupe po Srbiji! (VIDEO)

Naziv "Intergalaktički Cirkus" u potpunosti opisuje sve što ova ploča nosi

Objavljeno:

Eklektični beogradski bend Organizam objavio je nedavno na CD-u debi album "Intergalaktički Cirkus", za promotersku kuću Long Play.

"Naziv 'Intergalaktički Cirkus' u potpunosti opisuje sve što ova ploča nosi. Svaka pesma na albumu je planeta za sebe i na intimnom nivou prepoznajemo se u te dve reči. Ovaj bend jeste 'Intergalaktički Cirkus'", kažu iz Organizma.

Bend očekuju nastupi 18. maja na beogradskoj Zappa barci, 19. maja u Bačkoj Topoli, kao i na Arsenal Festu, koji će biti održan 21, 22. i 23. juna u Kragujevcu.

Organizam koji eksperimentiše sa različitim pravcima rok muzike, uz široku upotrebu matrica i elektronike, progresivnu svirku potkovao je neobičnim aranžmanskim rešenjima, a lirika je obojena emocijama i ponekad oporim humorom. Organizam priča priču običnog čoveka u različitim stanjima duha i svesti.

"Psihoporno", "Hjuman" i "Bensedini" su angažovane, socijalne i antiestablišment priče, "Đura" je iščašena papazjanija reči i ritmova, u suštini, vesela ljubavna stvar. "Kosmos" i "Nepar" su vrlo lične i emotivne kompozicije koje, svaka na svoj način, govore o neiscrpnoj moći ljubavi i energije koja nas povezuje. "Okean" i "Putnik", dve eksperimentalne i na trenutke autistične pesme, potpuno različitih senzibiliteta ali slične, metafizičko-spiritualne tematike. Pesma, simboličnog naziva "Sherpas" govori o penjanju uz planinu života, o unutrašnjoj borbi i snazi potrebnoj da se prevaziđu prepreke i da se dođe do cilja a da pri tom duša ostane spokojna i srce zadovoljno.

Kakav efekat kod slušaoca Organizam želi izazvati prvim albumom? Koji su ciljevi?

"Verovati u dobre i lepe stvari. Cela Vaseljena je šaka prašine koju na okupu drže nedokučive, svete, vibracije. Svi smo isti i ćelije smo jednog velikog, univerzalnog Organizma".

Članovi benda su Ivan Bošković Kosmogenit (vokal, gitara), Bogdan Obradović Bugi (matrice, semplovi, frula, back vokal), Igor Šćepanović Šćepa (bas) i Radosav Tijosavljević Rakiša (bubanj).

Bonus video

Zabranjeno pušenje o Titu

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.