MAGIJA GUSALA I HARMONIKE: Ne propustite muzički spektakl pobednika šou programa Ja imam talenat (FOTO)
Foto: Promo

čekaju vas!

MAGIJA GUSALA I HARMONIKE: Ne propustite muzički spektakl pobednika šou programa Ja imam talenat (FOTO)

Sjajan muzički događaj!

Objavljeno: 17:04h

Bojana i Nikola Peković, pobednici globalnog TV šou programa „Ja imam talenat“ (2012), održaće 10. maja 2018. godine sa svojom grupom „Umetnička porodica“ koncert u velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine u Beogradu, sa početkom u 21 sat.

Karte se mogu kupiti na biletarnici dvorane ili rezervisati putem interneta. (Kontakt telefon: 065 263 0550, blagajna Kolarca). Cena karata je 1.500, 1.200 i 800 rsd.

Koncert se realizuje sa ciljem da stimuliše i čuva originalno muzičko stvaralaštvo kroz spoj tradicionalne i klasične muzike (gusle i harmonika), koju Bojana i Nikola kreiraju uz podršku njihovog muzičkog sastava „Umetnička porodica“. Na koncertu će premijerno biti izvedene kompozicije koje će se naći na njihovom novom albumu, kao i kompozicije sa albuma „Nebesko je uvek i doveka“ u potpuno novim aranžmanima, a u izdanju PGP/RTS-a.

Muzičku grupu „Umetnička porodica“ čine: Aleksandar Jakovljević (violončelo), Andrija Minčić (klarinet), Nikola Cvetković (klavir), David Saramandić (violina), Đorđe Hartl (perkusije i bubnjevi), Aleksandar Beljaković (bas gitara), Hilda Hrekes i Tijana Bašić (prateći vokali).

foto: Promo

Gosti na koncertu su: akademik Matija Bećković; solisti na harmonici: Aleksandar Sofronijević, Vlada Panović, Miša Mijatović i Novica Negovanović; Neda Nikolić (frula) i Relja Jakovljević (gitara).

Bojana i Nikola su nastupali u preko dvadeset zemalja širom sveta, među kojima su: Rusija, Kina, Katar, Kanada, Italija, Nemačka, Francuska, Portugal, Španija, Belgija... Nikola je najmlađi docent u Republici Srbiji. Predaje glavni predmet „Harmonika“ na Fakultetu umetnosti u Nišu. Nedavno je završio specijalizaciju u Španiji i trenutno je na drugoj godini doktorskih studija u Portugalu. Bojana je student Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, etnomuzikološki odsek. Prva je u istoriji promenila mogućnost korišćenja gusala upotrebom više od pet osnovnih tonova, koji su primenjivani vekovima.

Njena muzička i umetnička karijera počinje od pete godine i od tada je učestvovala na skoro 700 različitih kulturnih, duhovnih, obrazovnih, humanitarnih i drugih značajnih manifestacija.

Bonus video:

Majstori plesa Katarina i Lazar izvode tačku u našem studiju

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.