Turisti i Sergio Lounge ovog petka donose svež zvuk u Božidarac (VIDEO)
Foto: Marija Strajnić

I pank, i hardkor, i post pank zvukovi

Turisti i Sergio Lounge ovog petka donose svež zvuk u Božidarac (VIDEO)

Turisti su nedavno izdali novi singl “Digitalno doba” čiji stihovi odlično dočaravaju svet koji nas okružuje

Objavljeno: 17:00h

Turisti su novi bend iz Beograda, čiji je osnivač i jedini stalni član Boško Mijušković Bole, basista grupa Straight Mickey and the Boyz i Škrtice. Ostali članovi Turista, poput Boletovog brata Džimija, dolaze i odlaze baš poput turista. Bole je inspirisan ljubavnim jadima, delta bluzom i ranim rokenrolom, a Turisti se ne plaše ni povremenih ekskurzija po svim podžanrovima rok muzike.

I pank, i hardkor, i post pank kao žanrovi iz kojih je potekao, ali i mračnija i sirovija bluz i džez muzika, eksperimentisanje sa afričkim i avangardnim ritmovima i kompjuterski programiranom muzikom je učinilo Turiste jedinstvenom pojavom na muzičkoj sceni našeg grada. Turisti su nedavno izdali novi singl “Digitalno doba” čiji stihovi odlično dočaravaju svet koji nas okružuje a čiji stihovi glase:

"Ponekad si rob, ponekad si roba, samo pleši - DIGITALNO DOBA!"

Sergio Lounge je alter-ego beogradskog autora i muzičara, Srđana Popova. Svojim muzičkim i vizuelnim stilom spaja različite elemente savremene i retro kulture u jedinstvenu pojavu na regionalnoj sceni koja je upečatljiva na prvi pogled, a i na prvo slušanje. Ovaj u početku “one man band” vremenom je prerastao u pravi četvoročlani bend koji suvereno vlada chill out i lounge zvukom. Sitzpinker je trojka predvođena pevačicom Dunjom Miljačić koja je krenula odličnim svirkama krenula sa probojem na beogradskoj alternativnoj sceni i trenutno priprema svoj prvi album.

Karte za ovaj concert mogu se nabaviti u Felix Shopu u Sremskoj po ceni od 400 dinara dok će na ulazu na concert koštati 500 dinara.

Bonus video

Dušan Kaličanin: Ne mogu više da glumim geja

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.