PRVI ČOVEK SVETSKE MODERNE ART SCENE U BEOGRADU: Sam Keller gost Aleksandra Milića Milija
Najznačajniji čovek današnjice u svetu moderne umetnosti, Foto: Sam Keller privatna arhiva

Čovek koga nazivaju Papa Svetskog Arta

PRVI ČOVEK SVETSKE MODERNE ART SCENE U BEOGRADU: Sam Keller gost Aleksandra Milića Milija

Sem Keller boravio je sa svojim saradnicima nekoliko dana u Beogradu kao gost našeg proslavljenog kompozitora Aleksandra Milića Milija

Objavljeno: 03.04.2018. 11:19h

Direktor Art Bazela, Hong Konga Art Bazel, Miami Art Bazel i najvećeg Švajcarskog nacionalnog muzeja "Beyeler fondacije", Sam Keller boravio je sa svojim saradnicima nekoliko dana u Beogradu kao gost našeg proslavljenog kompozitora Aleksandra Milića Milija.

Čovek koga nazivaju Papa Svetskog Arta i najznačajniji čovek današnjice u svetu moderne umetnosti, odabrao je Beograd kao destinaciju da sa svojim saradnicima upozna našu prestonicu, poseti Milija i uživa u našim specijalitetima.

Mili ih je prvo poveo u Muzej "Nikole Tesle" i Muzej savremene umetnosti.

"Neverovatno je koliko ljudi iz Art sveta znaju o Nikoli Tesli i koliko jos žele da nauče o njemu. Još uvek je on svetska enigma zbog širine svojih interesovanja koje tek treba da se otkriju svetu u punom svetlu", kaže Mili.

Jedan od tih koncepata će biti i Milijev Miligram "Electric Tour" posvećen Tesli koji će imati snažnu podršku Sema i prijatelja u svetu, a predstavljaće spiritualnu stranu Tesline filozofije.

"Zbog prirode mog posla nemam mnogo prilika da uživam u noćnom životu i restoranima Beograda tako da je ovih nekoliko dana i meni bila prilika da ponovo prođem svim najlepšim mestima. Sem mi je na kraju rekao: "Živiš u predivnom gradu sa predivnim ljudima." To mi je bio najlepši kompliment i siguran sam da možemo još mnogo učiniti da Beograd postane i svetska umetnička destinacija", navodi Mili.

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media