Darko Rundek i Ekipa na turneji po Srbiji (VIDEO)
Darko Rundek, Foto: Emir Srkalović

fešta

Darko Rundek i Ekipa na turneji po Srbiji (VIDEO)

Vođa uticajnog zagrebačkog novotalasnog sastava Haustor prvi put se predstavio samostalno 1997. godine albumom “Apokalipso”

Objavljeno:

Darko Rundek i Ekipa idu na prolećnu mini turneju koja će obuhvatiti koncerte 19. aprila u “Čaurnici” u Kragujevcu, 20. aprila u SKC “Fabrici” u Novom Sadu i 22. aprila u Kulturnom centru Pančeva.

Provevši zimu uglavnom radno u studiju, Rundek i Ekipa sada dolaze uživo pred publiku u Kragujevcu, Novom Sadu i Pančevu sa nedavno objavljenim novim singlom “Barbara” iza sebe. koji je uhvatio “dragocjene trenutke zajedničkog muziciranja”.

Pre toga, kreativna faza počela je jesenas singlom “Tamni jorgovan”, novom studijskom verzijom prerađene pesme “Tigidigi Regge” sa albuma “Ruke” (2001), a usledio je i prednovogodišnji koncertni snimak “Apocalypso” stvari “Crni dusi”.

Mlade snage, bubnjar Silvio Bočić, perkusionista Miro Manojlović, basist Roko Crnić, saksofonistkinja Ana Kovačić, kao i stari saradnici trubač Igor Pavlica, violinistkinja Isabel Catala i multiinstrumentalista Dušan Vranić-Duco, okupljeni su u Ekipu za prošlogodišnju turneju “Apocalypso Now”, kojom je proslavljana 20. godišnjica izlaska Rundekovog albuma “Apocalypso”.

Vođa uticajnog zagrebačkog novotalasnog sastava Haustora, Darko Rundek se prvi put predstavio samostalno 1997. godine albumom “Apokalipso”, istinski kaleidoskop različitih stilova koji je brzo stekao veliko poštovanje publike i kritike. Velike Haustorove pesme poput “Ene”, “Šejna” ili “Bi mog’o da mogu” dostojno su nasledile “Apokalipso”, “Grane smo na vjetru”, “Senor”…

Autor, pevač i gitarista Rundek je zatim objavio “U širokom svijetu” (2000), a za sledeći album “Ruke” (2002) iza sebe je okupio mnogoljudni Cargo orkestar sa kojim je snimio i “Mhm a-ha oh yeah da-da” (2006), kao i žive albume “Zagrebačka magla” (2004) i “Live u Domu omladine” (2008).

Uvek spreman na eksperiment, Rundek se potom odlučio za svedeniju formu Rundek Cargo Trija (sa violinistkinjom Isabel Catala i multiinstrumentalistom Dušanom Ducom Vranićem) sa kojim je objavio “Plavi avion” (2010) i “Mostove” (Long Play, 2015). Sada ponovo nastupa sa velikim pratećim bendom – Ekipom.

“Naravno da nam je važna svaka reakcija publike. Koncert je događaj koji objedinjuje muzičare i publiku u nečem što ne pripada ni jednima ni drugima” – Darko Rundek.

Bonus video Intervju sa piscem Filipom Grbićem

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.