MUZIČARI ŠIROM SVETA U ŽALOSTI! Gasi se Gibson, najveća firma za proizvodnju gitara!
Sleš je vlasnik više od 100 gitara, a najčešće svira na Gibson Les Paul, Foto: EPA

odlazi u istoriju

MUZIČARI ŠIROM SVETA U ŽALOSTI! Gasi se Gibson, najveća firma za proizvodnju gitara!

Nakon 116 godina, đavo kuca na vrata ove kompanije

Objavljeno: 11:59h

Dug od 560 miliona dolara stiže na naplatu ovoga leta, a investitori šapuću da glavni izvršni direktor Henri Juškievic mora da ode. Firma koja stoji iza brenda Les Pol i nekih od najvećih muzičara u istoriji rokenrola poput Sleša, Boba Marlija, Karlosa Santane i Zeka Vajlda, osnovana je pre više od 100 godina u Mičigenu i sada, nakon duge istorije i ogromnog uticaja na rokenrol zvuk, preti joj nestanak.

Naime, Juškievic je pokušao da proširi poslovanje i otkupio je deo kompanije za potrošačku elektroniku kako bi unapredio poslovanje. Međutim, ništa nije funkcionisalo kako je planirao.

- Moj san je bio da unapredim "muzički stil života", ali u ovom trenutku, iskreno, moram da prekinem tu ambiciju - rekao je Juškievic u intervjuu.

Osim legende rokenrola Elvisa Prislija, kome je Gibsonka bila omiljena gitara, tu su i veličine poput BB Kinga koji je napisao istoriju sa svojom Lucille Gibson 335.

Ipak, dobra vest je ta da za one ljude koji već poseduju Gibson gitare, cene već postojećih instrumenata vrtoglavo će skočiti.

Bonus video

ESPRESO TVITER: Miloš Đurović

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.