SPEKTAKL U SAVA CENTRU: Svečano otvoren 15. FESTIVAL IGRE, trupa VERTIGO oduševila publiku
Izraelci su bili spektakularni: Vertigo na 15. Beogradskom festivalu igre, Foto: Promo

velika manifestacija

SPEKTAKL U SAVA CENTRU: Svečano otvoren 15. FESTIVAL IGRE, trupa VERTIGO oduševila publiku

Ovogodišnji festival nosi slogan Prestonica

Objavljeno: 08:34h

Petnaesti Beogradski festival igre otvoren je spektakularnom izvedbom komada "Jedan, jedan i jedan" izraelske trupe "Vertigo", u koreografiji Noe Verthajm.

Festival su pre nastupa Izraelaca otvorile Noa Verthajm, koja je pozvala publiku da uživa u 24 koreografske postavke 15 kompanija iz 14 zemalja. Zvaničnom otvaranju festivala, i Aja Jung, osnivačica i direktorka Festivala.

- Ovogodišnji festival nosi slogan ’Prestonica’ što jasno stavlja do znanja da je jubilarni festival i ove godine centar umetničke igre u regionu, ali i šire. Beograd je zahvaljujući ovom festivalu postao važna stanica u biografiji umetnika koji kreiraju trendove u oblasti umetničke igre i pozorišta. Pred nama su potpuno nova koreografska izdanja i nastupi kompanija iz čitavog sveta, koje smo dugo čekali da ugostimo. Zadatak festivala je uvek isti - da publici koja prati umetnički igru i dolazi sa velikim očekivanjima svake godine, otkrije nešto novo i do sada neviđeno. Nadamo se da ćemo i sada ispuniti taj zadatak - poručila je Aja Jung.

Nastup trupe Vertigo sa komadom "Jedan, jedan i jedan" bio je i svetska premijera ovog komada van granica Izraela, a oduševljena publika je velikim aplauzom nekoliko puta na scenu vraćala mlade umetnike, koji su potpuno ispunili očekivanja prepune sale Sava centra.

U predstavi koja se bavi željom pojedinca da dostigne celinu, u svetu punom izazova realnosti koja je fragmentovana, igrači su publici predstavili svoja viđenja sveta, interakciju sa drugima i ostvarivanje sopstva kroz suočavanje sa sopstvima drugih.

Zadatak predstave, da publici približi metaforički odnos između onog "blizu" i onog "daleko", i "ja" i "drugo-ja" u potpunosti je uspeo.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.