BEBEK SE SLIKAO SA SELMOM i otkrio VELIKU TAJNU žene o kojoj je pevalo BIJELO DUGME! (VIDEO)
Selma je postala omiljeni hit svih generacija, Foto: instagram/zeljko bebek

emotivni susret

BEBEK SE SLIKAO SA SELMOM i otkrio VELIKU TAJNU žene o kojoj je pevalo BIJELO DUGME! (VIDEO)

Koliko je pesma stara traje i prijateljstvo Željka Bebeka s danas 89 - godišnjom Selmom Borić

Objavljeno:

Pesma "Selma", koja govori o devojci što putuje na fakultet, jedna je od najlepših balada kultnog Bijelog dugmeta koju je s puno emocija 1974. otpevao Željko Bebeki s vremenom je postala pravi rock-klasik i omiljeni hit mnogih generacija.

A upravo koliko je pesma stara traje i prijateljstvo Željka Bebeka s danas 89-godišnjom Selmom Borić. Budući da je njeno zdravlje trenutno nešto slabije, pa nije mogla doći na Bebekov veliki koncert u Ciboni, popularni pevač je svoju prijateljicu posetio u njenoj kući, gde su proveli vreme uz ugodno čavrljanje i evociranje uspomena.

- Selmu sam upoznao upravo preko pesme koju joj je svojevremeno posvetio Vlado Dijak. To je kultna pesma Bijelog dugmeta, ali i moja i pevaću je zauvek. Samim tim stvorilo se prijateljstvo koje traje već četiri decenije, tokom kojih smo se često sretali. Selma je oduvek volela tu pesmu i način na koji smo je svirali, a i mene kao čoveka koji je s toliko emocija pevao da je osećala kao da je pevam samo njoj - ispričao je Željko Bebek.

... u posjeti kod moje drage Selme ... #selma #bijelodugme

A post shared by BEBEK (@zeljkobebek) on

Osim na koncertima na kojima su se Bebek i njegova Selma često družili, više puta zajedno su bili i gosti u medijima.

- Emisija u kojoj smo gostovali kod Daniele Trbović bila je najgledanija, upravo zbog Selme. Zvao sam je i na koncert u Ciboni, koji je bio jako važan u mojoj karijeri. Hteo sam da mi Selma bude gost u VIP loži i potražio je. Ali, saznao sam da je u ovom trenutku slabijeg zdravlja i da neće moći da dođe. Ipak je ona jedna krasna bakica, a biće još puno mogućnosti da se sretnemo vezano uz pesmu. Zato sam otišao da je posetim i prepričam joj kako sam otpevao “Selmu” na koncertu - napominje Bebek.

Budući da je gospođa Selma, iako vrlo vitalna, ipak u ozbiljnim godinama, Bebek je, kaže, nije hteo puno uznemiravati, pa je snimio samo jednu zajedničku fotografiju za svoj Instagram profil.

- Jako pazim na njenu privatnost, a naš je susret bio sjajan i srdačan kao i uvek. Obećao sam joj da ću, nakon koncerata koji slede, ponovo doći do nje i ispričati joj kako je bilo i kako i dalje svi pevamo "Selmu" - najavio je Bebek.

Iako ne otkriva previše o svojoj prijateljici, na pitanje je li Selma na kraju ipak završila fakultet, na koji ju je zaljubljeni Dijak jednom prilikom pratio ponudivši se da joj ponese kofer, uz savjet "ne naginji se kroz prozor" Bebek je, kroz smeh, potvrdio njenu diplomu.

- Naravno da je završila fakultet. Selma je inženjerka koja je dugo godina radila u hrvatskom Državnom hidrometeorološkom zavodu. Ima porodicu koja je pazi i prijatelje koji uvek u druženju s njom dobiju njen prekrasni osmeh - zaključio je s puno emocija u glasu Željko Bebek.

Bonus video:

ESPRESO TVITER: Miloš Đurović

(Espreso.co.rs / Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.