I NAJTVRĐI SRBI ĆE DA GLASAJU ZA HRVATICU NA EUROSONGU kad vide spot koji je snimila za pesmu! (VIDEO)
Franka Batelić, predstavnica Hrvatske na ovogodišnjoj Evroviziji, Foto: Printscreen/youtube

SPREMNA ZA LISABON

I NAJTVRĐI SRBI ĆE DA GLASAJU ZA HRVATICU NA EUROSONGU kad vide spot koji je snimila za pesmu! (VIDEO)

Ovogodišnje 63. takmičenje za pesmu Evrovizije održaće se od 8. do 12. maja u glavnom gradu Portugala, Lisabonu

Objavljeno:

Na HRt-u je juče predstavljen spot za pesmu "Crazy" s kojom će Franka Batelić predstavljati Hrvatsku na ovogodišnjem Evrosongu u Lisabonu.

Autor muzike za pesmu Crazy je Branimir Mihaljević, a autorka teksta i muzičkih deonica Franka. Videospot su režirali Sandra Mihaljević i Igor Ivanović, za koreografiju je bio zadužen Igor Barberić, za osmišljavanje izgleda Jasenka Tudor Bevanda, kostime je izradio Hippy Garden, za šminku je bila zadužena Kristina Hošnjak, za masku BrushBar, a za frizuru Salon Franić. Videospot je snimljen u Zorin domu u Karlovcu i zagrebačkom hotelu Double Tree by Hilton.

- Pesma je moćna, drugačija i pomalo luda kako kaže sam naslov. Verujem da će se svideti publici i da će uživati slušajući je, jednako kao što smo mi dok smo radili na njoj poslednja tri meseca! Posebno sam ponosna na to što smo pesmu na konačnu obradu poslali u londonski studio Metropolis. Miksovao ju je Paul Norris, dobitnik nagrade Grremi za rad na Rijaninom albunu "Unapologetic", koji je radio i na albumu "X" Eda Širana kao i te na pesmama sastava Black Eyed Peas, zatim Dejvida Gete, Džesi Džej, Ališe Kiz i brojnih drugih. Crazy je masterirao jedan od najpoznatijih inženjera u Evropi, Tim Jang, poznat po radu na multiplatinastim albumima sastava The Clash, Sade, Eltona Džohna, The Smitsa, istakla je Franka za HRT.

- Do pesme smo došli na neočekivan način. Snimali smo u studiju tri pesme kao prijedloge za Evroviziju i odjednom se prikrala i ova. Branimir ju je počeo svirati na klaviru, ja sam počela pevušiti tekst i nastala je pesma Crazy. Jednostavno nam je legla, jer je neobična i neočekivana. Moćna je, emocionalna, snažna i moderna. Nadam se da će se jako svideti publici, ističe Franka Batelić.

- Kad se okupi sjajan tim, kad je ideja videospota privlačna i zanimljiva, nikome, pa ni meni, nije bilo teško raditi i 22 sata u komadu, odmoriti se nakratko i sledeće večere zaplivati u bazenu i ponovno snimati! Verujem da će gledaoci osetiti tu pozitivnu energiju koju smo uneli u rad. U tim koji je radio na videospotu bilo je uključeno više od 30 ljudi i svima želim zahvaliti na profesionalnosti i sjajno obavljenome poslu. Zamislite samo kako je bilo oslikati i stilizovati deset plesača da izgledaju i plešu odlično, dodala je Franka.

Ovogodišnje 63. takmičenje za pesmu Evrovizije održaće se od 8. do 12. maja u glavnom gradu Portugala, Lisabonu. Polufinale će se održati održati 8. i 10. maja, a finalno veče na rasporedu 12. maja.

BONUS VIDEO: OVO NE MOŽE SVAKO: Učesnica Zvezda Granda oduvala pesmu Mire Kosovke!

(Espreso.co.rs/Večernji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.