Pevali su na PLEJBEK, usred pesme im je PAO MIKROFON: Maja Nikolić žestoko optužila Balkaniku!
Maja Nikolić, Foto: Dado Đilas

pevačica besna

Pevali su na PLEJBEK, usred pesme im je PAO MIKROFON: Maja Nikolić žestoko optužila Balkaniku!

Ne sme niko ništa da kaže - kaže Maja

Objavljeno:

Maja Nikolić javno je optužila "Balkaniku" da su pesmu na nacionalnom izboru za srpskog predstavnika izveli na plejbek, što je strogo zabranjeno.

- Kompozicije se izvode uživo uz unapred snimljene tonske matrice. Vokalni solisti pevaju uživo. U instrumentalnoj matrici se ne mogu koristiti snimljeni prateći vokali - navodi se, između ostalog, u Pravilniku "Pesme Evrovizije 2018.", koji su dobili svi učesnici, a u koji smo imali uvid, dok je Maja ostala pri svom ranije izrečenom stavu o nastupu "Balkanike".

- I Danica Krstić i Mladen Lukić su "lid" (glavni) vokali, pevali su ful plejbek unison, preko svog "lid" vokala. Oni su celu pesmu pevali na plejbek, a samo uključili mikrofon da malo ispevavaju preko, samo da foliraju narod. Ostali su imali praznu matricu, a oni snimljene glavne vokale. Koja je poenta da nas šesnaestoro peva uživo, a “Balkanika” na plejbek? Dogovoreno je da idu na Evroviziju i da njihova pesma bude najbolje predstavljena – ističe Maja u razgovoru za Pink.rs i otkriva zbog čega se niko od njenih kolega nije pobunio.

- Ne sme niko ništa da kaže, svi su p*čke! Boje se da ne budu zabranjeni tamo, a ja taj problem nemam. Van kamera isto svi komentarišu! Rambo Amadeus je išao po grin rumu i vikao:"Ljudi, ako već znamo dva meseca ko je pobednik, kako vas nije sramota da plaćamo piće u grin rumu, ako ste nas već doveli da glumimo budale?!". To je lično meni rekao u lice, ali i svima ostalima… Svi učesnici mogu da posvedoče. Nismo dobili ništa besplatno, Rambo je bio ljut, a Beti Đorđević rekla da svi znamo ko će pobediti. Niko se nije požalio sem mene, a ja nisam dobila nikakav odgovor. Služili smo kao ikebana.

Dodatnu sumnju izazivaju i fotografije nastale tokom direktnog prenosa, gde pevačica "Balkanike" na početku ima jasno uočljiv mikrofon ispred svojih usta, dok to na kraju pesme nije bio slučaj.

Danici Krstić je, naime, spao mikrofon, što uopšte nije uticalo na izvođenje numere, te je pevačica zvučala kao da mikrofon i dalje ima ispred sebe. Ovo je izazvalo dodatne sumnje da je zaista u pitanju bio plejbek, a Maja ističe da, čak ni u slučaju da joj se mikrofon samo neznatno spustio niže i upleo u kosu, ne bi bilo moguće da se čuje tako jasan i glasan ton, naprotiv.

- To je za diskvalifikaciju, ne možeš da pevaš na plejbek! To su znali svi tonci, svi koji su puštali tu pesmu. To je nemoguće! Meni su morali da naprave veštačko uvo i da mi naprave “in ear”, jer sam skakala i igrala, pa da mi ne bi to ispalo. Onog momenta kada ti se mikrofon spusti par centimetara ispod ništa se više ne čuje jer je bina Sava Centra 20 metara, cela sala je ogromna i njeno pevanje može da se čuje eventualno u prvom redu, a ne u izlazu, na televiziji! Ona je nastavila da peva bez mikrofona, sve je isto bilo sto posto jako kao dok ga je imala - ističe Maja i dodaje da Danica čak ni na probama nije pevala uživo.

- Oni su na svih pet generalnih proba imali nasnimljene vokale, to su svi pevači između sebe pričali. Danica je bila mrtva bolesna na svih pet proba, nije mogla da govori. Mislila sam da joj ta matrica sa full vokalima služi da ne bi cepala glas i da bi uvežbala kretanje na sceni. Prva proba prošla, druga, peta… I dalje su pevali na plejbek. U startu nije bila fer borba. Ja se ne borim za sebe, ja imam hit, svoje sam maksimalno uradila. Kako "Pinkove zvezde" i "Pinkove zvezdice" uvek imaju najbolje pevače i budu nenameštene? Zato što narod glasa! "Pink" televizija može da drži čas nacionalnoj, koja narod pravi glupim i finansira prevaru. Bilo je sjajnih izvođača, poput maestralnog Ivana Kurtića iz "Pinkovih zvezda", nestvarno talentovanog Igora Lazarevića iz "Pinkovih zvezdica" koji je sa samo toliko godina oduvao sve tamo, sjajna Saška Janković... - navodi Maja i otkriva da pobednicima niko od kolega nije čestitao na pobedi, budući da su se istoj unapred radovali, i pre zvaničnog proglašenja.

- Pre nego što su objavljeni SMS glasovi, ustali su i počeli da se raduju, bez objave da su prvi. Mi smo to sve videli. Niko od učesnika nije prišao da im čestita, jedino su kasnije u intervjuima, oni koji se plaše, iz kurtoazije rekli da čestitaju pobednicima. Pa ako im čestitaju, što im nisu prišli da to urade lično? Troje, četvoro ljudi je vikalo:”Uaaaaa!” kada su oni proglašeni pobednicima, ali to se u prenosu nije čulo, odmah su utišali.

Članovi “Balkanike”, da su časni i pošteni, nakon ove bruke i sramote gde je otkriveno das u pevali preko svoji snimljenih “lid” vokala, napravili bi konferenciju za štampu i odustali od Evrovizije - istakla je Maja i zaključila sledeće:

- Pošto su već pevali na plejbek, mogli smo bilo koju starletu da šaljemo na “Evroviziju” jer izgledaju bolje od “Balkanike” i napravile bi sto puta bolji nastup - završava Maja i, na samom kraju intervjua za Pink.rs, ističe da se ovaj put ne bori za sebe, već za čast svoje profesije i svih kolega, kao i građana naše zemlje koji su ovaj put finansirali festival koji je, kako ona tvrdi, namešten jer se unapred znao pobednik koji je, kako je izjavila, pevao na plejbek, suprotno pravilima.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Pink.rs )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.