Kamerni orkestar Muzikon: Susret klasike i džeza na Kolarcu (VIDEO)
Koncert iz dva dela, Foto: Promo

Koncertna sezona Hypercube

Kamerni orkestar Muzikon: Susret klasike i džeza na Kolarcu (VIDEO)

Kamerni orkestar Muzikon u okviru koncertne sezone Hypercube nastupa na Kolarcu 22.02. sa programom posvećenom džez stvaralaštvu i tradiciji

Objavljeno:

Koncert je podeljen na dva dela - u prvom će posetioci imati priliku da čuju kompozicije klasične muzike sa jakim uticajem džeza, dok je drugi deo koncerta rezervisan za džez standarde I muziku američke tradicije.

Specijalni gosti
Specijalni gosti foto: Promo

Na koncertu će gostovati kvartet Miloša Branisavljevića (Miloš Branisavljević – bubanj, Rastko Obradović – tenor saksofon, Marko Ćurčić – bas, Milovan Paunović – klavir), kao I Merry Gospel Choir (dirigent – Marija Kuburić Borović). Publika će imati priliku da čuje dela Geršvina, Skrjabina, Pjacole, Bernštajna, kao I džez ii gospel standarde.

Hypercube sezonu, uz zanimljive, atraktivne i uzbudljive koncerte, odlikuju i različite akcije i kampanje koje promovišu kvalitetnu klasičnu muziku i sam orkestar Muzikon. Do sad je organizovano više gerilskih akcija, kao što su Dan klasike – dan kada je 40 beogradskih kafića i barova puštalo isključivo klasičnu muziku; Hrana za uši – kulinarsko- muzički spektakl, itd…

Uz inventivna iznenađenja, korišćenja digitalnih i elemenata novih tehnologija Muzikon na nesvakidašnji način skreće pažnju na ono što se dešava na sceni Kolarca. I svojom sezonom Hypercube pomera granice - u poimanju, prezentovanju i doživljaju klasične muzike.

Kroz promociju svakog koncerta Muzikon će posebno naglasiti kontekst i smisao kompozicija koje se izvode. Cilj je edukovanje i razvoj publike, kao i regrutovanje budućih poštovalaca klasične muzike.

Karte u prodaju po ceni od 800 i 1000 dinara na Biletarnici Kolarca. Studenti tokom cele sezone imaju popust od 50%

Bonus video:

ESPRESO TVITER: Snežana Dakić

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.