Pogledajte kako Gile i Magic Bush praše Lutku koja kaže ne! (VIDEO)
Obrada hita "La Poupée qui fait non", Foto: Printscreen

uoči koncerata "Retko svirane pesme"

Pogledajte kako Gile i Magic Bush praše Lutku koja kaže ne! (VIDEO)

Pesmu "Lutka koja kaže ne", Gojković je snimio sa Vladom Divljanom na prvom i jedinom albumu supergrupe Vlada, Gile, Piko i Švaba 1991. godine

Objavljeno:

Rok muzičar Srđan Gojković-Gile i bend Magic Bush objavili su spot "Lutka koja kaže ne", uoči koncerata pod imenom "Retko svirane pesme" 24. februara u novosadskoj "Fabrici", 3. marta u pančevačkom Coupe-u i 9. marta u dvorani "Amerikana" Doma omladine Beograda (DOB).

- Bend Vlada, Gile, Piko i Švaba je odsvirao samo nekoliko koncerata i nismo stigli da pesmu 'Lutka koja kaže ne' uživo ni razradimo. Tako da je ovo sada nekako podsetnik, ali i apdejt za neke nove generacije koje ni ne znaju tu pesmu. Nova pesma za novu publiku - objašnjava Gojković.

Pesmu "Lutka koja kaže ne", obradu hita "La Poupée qui fait non" (1966) francuskog šansonjera Mišela Polnarefa, Gojković je snimio sa Vladom Divljanom (1958-2015) na prvom i jedinom albumu supergrupe Vlada, Gile, Piko i Švaba 1991. godine.

Spot dokumentuje trenutak kada je jesenas Gojković ponovo izveo pesmu sa Magic Bush-om u DOB-u, na humanitarnom koncertu grupe Eva Braun za prikupljanja sredstava za pomoć obolelima od Dišenove mišićne distrofije. Audio produkciju spota radio je Damjan Dašić, video montažu Vladimir Jevtić, a snimatelji su Đorđe Makarić i Vladimir Kurčubić-Joja.

- Izveli smo tada 'Lutku' na predlog Magic Bush, pošto su to oni već ranije svirali, a meni je to bilo super. Pesmu su prilično verno skinuli, ali su dodali svoju usviranost i energičnost. Zvuče odlično, a naročito dobro pevaju uživo. To je posledica toga što sviraju Bitlse, gde je višeglasno pevanje vrlo bitno. Volim Bitlse, Bič bojse i bendove koji slažu glasove - kaže Gojković.

Nastavši na temelju kultnog Beatles tribjut benda The Bestbeat, Magic Bush je prošle godine objavio debitantski album "First...", a trenutno ga čine gitaristi Damjan Dašić i Marko Ćalić, bubnjar Vladimir Jevtić i basista Ivan Stanković.

Na koncertima 24. februara u Novom Sadu, 3. marta u Pančevu i 9. marta u DOB-u, Gile i Magic Bush će svirati njegove pesme iz filmova "Kako je propao rokenrol" i "Crni bombarder", iz saradnje sa Vladom Divljanom, neke solo pesme, kao i one Električnog orgazma, koje su retko ili nikad odsvirane uživo.

Bonus video:

RADIJE BISMO GLEDALI SVAĐU VESNE RIVAS NEGO TEBE: Tviteraši napali DUKATA STRAY DOGGA, ali on ih je IZUJEDAO!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.