RUNDEK SPREMA SPEKTAKL ZA DOČEK NOVE GODINE U NOVOM SADU: Našem repertoaru dodali smo i STARE HITOVE IZ VREMENA HAUSTORA!
Foto: Promo

intervju sa majstorom

RUNDEK SPREMA SPEKTAKL ZA DOČEK NOVE GODINE U NOVOM SADU: Našem repertoaru dodali smo i STARE HITOVE IZ VREMENA HAUSTORA!

U nedelju 31. decembra na glavnom novosadskom trgu nastupiće velike zvezde regionalne scene!

Objavljeno:

U nedelju, 31. decembra Novi Sad će imati prvi režirani doček Nove godine uz autorski tim reditelja, scenografa, dizajnera svetla i video umetnika pred kojima je specijalan zadatak da Novi Sad u novogodišnjoj noći oživi svoje zgrade, ulice i centralne trgove.

Na glavnom novosadskom trgu nastupiće velike zvezde regionalne scene kao što su Plavi orkestar, Darko Rundek i S.A.R.S, a ovim povodom Rundek je za espreso pričao šta je ono što posetioce očekuje u novogodišnjoj noći na Trgu slobode.

Darko Rundek u Novom Sadu za doček 2018. godine
Darko Rundek u Novom Sadu za doček 2018. godinefoto: Promo

Apokalypso Now, novookupljeni veliki bend sa kojim ćete nastupiti 31. decembra u Novom Sadu predstavlja čitav novi koncept. Šta Novosađane očekuje u novogodišnjoj noći?

- S ovakvim bendom bih mogao svirati i na saonicama djeda Mraza! Pripremili smo šarenu priredbu povodom dvadesete godišnjice albuma ApoCalypso. Ona uključuje autorski light i video projekciju, kao i raznovrsna scenska događanja. Novookupljeni veliki bend, koji je u međuvremenu dobio ime Ekipa, je uigran i željan svirke. Svi se veselimo zajedničkom dočeku Nove Godine u Novom Sadu.

BALAŠEVIĆ BI TREBALO DA SE PREOBRATI, KAO ŠTO JE TO UČINIO TOMPSON! Hrvatski pop nastavlja da vređa ĐOLETA!

Da li ćete za doček Nove godine napraviti neki specijalan repertoar?

- Našem uhodanom repertoaru dodali smo još nekoliko hitova iz vremena Haustora, to će publiku sigurno veseliti.

U čemu pronalazite inspiraciju?

- Inspiraciju pronalazim u svemu što doživljavam ako je posebna pažnja tu, ali njeno pojavljivanje, nažalost, nije pod mojom kontrolom.

Da li mislite da se mladi polako vraćaju rokenrolu?

- Ako rokenrol ne shvatimo kao muzičku formu nego kao određeni izraz mladelačke energije, erosa i prkosa, onda je on u raznim formama uvijek tu.

Apokalipso se sastoji od mnogih mladih muzičara. Da li je njihov pristup muzici drugačiji u odnosu na vremena bez računara i interneta?

- Nije. Sa mladim i kreativnim muzičarima u bendu koji svira u ovom projektu, a zove se Ekipa, surađujem na jednak način kao i sa svim bendovima do sad. Ako i koristimo blagodati digitalne ere i interneta, one nam samo olakšavaju, a ne kvare posao.

Kakva su Vaša sećanja na Novi Sad?

- Sjećanja na Novi Sad imam mnogo jer sam u njemu proveo, kad se sve zbroji, više mjeseci. U zadnje vrijeme tu su me zadržali rad na predstavi Brod za Lutke u Narodnom pozorištu u režiji Ane Tomović i miks albuma LIVE u Domu Omladine sa Maretom Vukmanovićem. Na Salašu kraj Čeneja proveli smo mnoge vesele i sretne sate uz odličnu klopu i cigansku muziku. Pa Dunav, Egzit, prijatelji....

Da li mislite da će titula Evropske prestonice kulture za 2021. godinu koju je dobio Novi Sad u velikoj meri uticati na kulturni život i transformaciju ovog grada?

- Sasvim sigurno hoće. Veliki je poticaj za svaki grad ako se u njemu sreću kreativni ljudi i donose i uspoređuju svoje radove, razmijenjujući s lokalnim kulturnjacima. A i građani će se, kao dobri domaćini, potruditi oko uređenja grada i sa više pažnje i ulaganja se odnositi prema kulturnim sadržajima.

Novogodišnji doček u Novom Sadu
Novogodišnji doček u Novom Sadufoto: Promo

Šta ćete poželeti Novosađanima i njihovim gostima za Novu godinu?

- Da se u pripremama za Evropsku prestolnicu kulture okrenu pažljivom gospodarenju otpadom, reciklaži, ukidanju plastičnih vrećica i postanu primjer ekološki osviještene zajednice.

Tačno u ponoć u Novom Sadu će na Trgu slobode vatromet prirediti princ Đorđe Karađorđević premijerno lično. Proslava Nove godine se, pored Trga slobode, održava na još četiri lokacije, na Trgu republike, gde će biti upriličen dnevni program uz bendove Gift, JeuNS, Street meat i mnoge druge, uz bogatu gastronomsku ponudu vojvođanskih specijaliteta, domaćih piva i čuvenih vina sa Fruške Gore.

Studio M biće mesto okupljanja ljubitelja elektronske i rep muzike kada će u okviru velike žurke Re:Shape NYE, na dve bine nastupiti neki od najboljih techno i rap izvođača kao što su John Acquaviva, začetnik avangarde u tehno kulturi i muzici, Krešo Bengalka, gangsta lord i vođa najtvrđeg trep talasa na Balkanu, Kristijan Molnar, Aleksandra Duende, pizzaboi. Rasheed, Yeah Left i mnogi drugi.

Najmlađe Novosađane i njihove drugare očekuje bogat program dečije Nove godine u Dunavskom parku kada će nastupiti dečiji horovi, plesni i kreativni studiji i naravno Deda Mraz.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.