DA NIJE BILO OVE LEPOTICE, SVET BI OSTAO BEZ DVA VELIKA HITA: Ko je fatalna Lejla kojoj su Bitlsi i Klepton pisali pesme? (FOTO)
Foto: Printscreen

svi su je ludo voleli

DA NIJE BILO OVE LEPOTICE, SVET BI OSTAO BEZ DVA VELIKA HITA: Ko je fatalna Lejla kojoj su Bitlsi i Klepton pisali pesme? (FOTO)

Model Peti Bojd bila je u braku sa čak dve muzičke legende 20. veka. Obojici je služila kao inspiracija, pa su dva velika hita napisana upravo za nju

Objavljeno:

Peti je prvo bila u braku sa slavnim Beatlesom, a onda se udala za Erika Kleptona. Tokom zlatne ere rock'n'rolla bila je muza koja je inspirirala dvojicu eminentnih muzičkih ikona.

Jedan od njih pevao joj je "Something in the way she moves/Attracts me like no other lover", a drugi "Layla, you've got me on my knees/Layla, I'm begging darling please", moleći je za ljubav.

Ali kako da se čovek odluči između Džordža Harisona, nezaboravnog Beatlesa i Erika Kleptona, slavne gitarističke legende? Peti Bojd je bila žena koja je bila primorana da donese odluku između njih dvojice.

foto: Printscreen

Prelomna godina u njenom životu bila je 1964. kad su ju pozvali na set filma o Beatlesima - "A Hard Day's Night". Tu je upoznala Dzordža Harisona i odmah mu se svidela, a ona je za njega kasnije rekla da je bio neverovatno zgodan, ali jako stidljiv.

Iako je Peti svojom pojavom Harrisona "izbacila iz cipela", na putu njihove sreće stajala je jedna prepreka. U to vreme ona je bila u vezi sa fotografom Erikom Svajnom i zbog toga je odbila Džordža. Prema njenim rečima, Harison joj je prišao i pitao je:

-Hoćeš li da se udaš za mene? Ako nećeš, hoćeš li večeras barem sa mnom otići na večeru?

Nekoliko dana kasnije, prekinula je vezu sa Svajnom i izašla je sa Harisonom, a romansa je završila njihovim venčanjem 1966. godine.

Harisonova ljubav prema Pattie inspirirala ga je da napiše jednu od najboljih pesama Beatlesa - "Something".

Ipak, nekoliko godina kasnije njihov brak je počeo da se raspada zbog velikih količina droge i alkohola, kao i zbog brojnih afera. Tokom tog perioda Harison je postao blizak prijatelj sa Erikom Kleptonom, kom je pisao muziku i s njim nastupao.

Jednog dana Peti je dobila ljubavno pismo od nekog ko se potpisao samo sa "E". Bila je uverena da ima tajnog obožavatelja, sve dok joj jedne večeri nije prišao Erik, kog je do tada smatrala prijateljem, i pitao je da li je dobila njegovo pismo?

Ostala je u šoku, ali je zadrhtala. Nije od Harisona mogla da sakrije melodramu koja se upravo odvijala pred njegovim očima i koji je odmah video šta se događa. Kad su ju pitali s kim će večeras nakon žurke ići kući, odlučila se ipak za svog muža. Mnogo godina kasnije se prisetila:

- Držala sam se braka drage volje, ali sam u tom periodu bila povređena.

Tek 1974. godine Peti se odlučila za život s Kleptonom i udala se za njega, ali je period zaljubljenosti i slatkog zanosa ubrzo prošao, čim se par suočio s prvim bračnim problemima.

foto: Printscreen

Redovno drogiranje i alkohol, kao i Kleptonovi brojni ljubavni izleti naterali su Peti da ga napusti 1987. godine i da se od njega razvede dve godine kasnije.

Kad su ju pitali ko joj je od njih dvojice bio veća ljubav, Bojdova je rekla:

- To je teško pitanje, ali rekla bih Harison. On će uvek ostati u mom srcu.

foto: Printscreen

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.