Ostvarenje sna u Filharmoniji: Dirljiv susret najvećeg horniste svih vremena i njegovog učenika
Foto: Promo

somotni zvuk horne i lepota zajedničkog muziciranja

Ostvarenje sna u Filharmoniji: Dirljiv susret najvećeg horniste svih vremena i njegovog učenika

Šef-dirigent Gabrijel Felc zaokružuje repertoar muzičkim gigantom - poslednjom i nedovršenom IX simfonijom Antona Bruknera

Objavljeno:

Jedan od najboljih hornista svih vremena Radovan Vlatković, deliće binu sa nekadašnjim studentom Nikolom Ćirićem, prvim hornistom Beogradske filharmonije, u petak 22. decembra (Kolarac, 20č).

Pod upravom šefa-dirigenta Gabrijela Felca, Vlatković izvodi Mocartov Koncert za hornu, a potom sledi dirljiv muzički susret “čarobnjaka i njegovog učenika”, u dvostrukom Rozetijevom koncertu.

- Svirati sa Radovanom Vlatkovićem kao solista sa Beogradskom filharmonijom, deset godina nakon što sam u niškoj muzičkoj školi vežbao sanjajući dan kad će moja horna zvučati bar približno kao horna mog idola, deluje kao ostvarenje najvećeg sna. Mnogo više od slova u biografiji znači mi znanje koje sam dobio od ovog čarobnjaka na horni dok sam mu bio student na čuvenom Mocarteumu u Salcburgu. Radujem se što ćemo beogradskoj publici preneti somotni zvuk horne i lepotu zajedničkog muziciranja - rekao je Nikola Ćirić, prva horna Beogradske filharmonije i ujedno jedan od njenih najmlađih članova.

O impresivnoj karijeri Radovana Vlatkovića svedoči i počasno članstvo u Kralјevskoj muzičkoj akademiji u Londonu, što je čast koju ima samo 300 muzičara iz celog sveta. Nastupa sa najvećim umetnicima sveta kao što su Marta Argerič, Micuko Učida, Emanuel Paji, a njegovi snimci važe za najbolja izvođenja svih vremena.

Šef-dirigent Gabrijel Felc zaokružuje repertoar muzičkim gigantom - poslednjom i nedovršenom IX simfonijom Antona Bruknera. Još jedna ekskluziva koju je Beogradska filharmonija spremila za tekuću koncertnu sezonu je izvođenje poslednjeg izdanja ove simfonije, koje je objavljeno 2000. godine.

Bonus video:

Glumac Bogdan Diklić poslao publici snažnu poruku

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.