SAMOSTALNI REFERENTI GOSTI NA KONCERTU MADNESS-A?! Za sve je kriva jedna pesma i kućni video (VIDEO)
Foto: Promo

saradnja nakon 15 piva

SAMOSTALNI REFERENTI GOSTI NA KONCERTU MADNESS-A?! Za sve je kriva jedna pesma i kućni video (VIDEO)

Posle 15 piva i sajdera, dogovoreno je da Referenti budu predgrupa Madness-ima

Objavljeno:

Samostalni referenti snimili su svoju verziju pesme velikih Madness-a "One Step Beyond", a u okviru projekta Influences, koji sprovode Ambasada Velike Britanije u Srbiji i SKC Novi Sad. Ova interesantna verzija kultne pesme našla se na kompilaciji "Influences - uticaji britanske muzike u Srbiji", a sada je i ekranizovana.

- Ovaj home-made video nije spot već smo samo ubacili snimak sa rođendanskog koncerta da lepo isprati pesmu i prikaže nas kao veliki bend - duhovit je Peđa, pevač Referenata. - Pesmu "One Step Beyond" već nekoliko godina izvodimo na koncertima, ali smo želeli da je snimimo u malo drugačijem fazonu. Pomogao nam je Sale Sedlar oko aranžmana, naši duvači su raspisali drugačije duvačke linije sa tzv. "etno" prizvukom, jer smo želeli da pesmi damo i autentični pečat naših prostora - dodaje Peđa. One Step Beyond je originalno pesma Prince-a Buster-a, ali su je ipak proslavili Madness.

- Madness su na neki način i naši muzički uzori. Prošle godine sam sticajem zanimljivih okolnosti upoznao Suggs-a (pevača) i Woody-ja (bubnjar) pre utakmice Chelsea - Everton. Obojica su veliki navijači tog kluba. Interesantno je da je Suggs čak na početku karijere bio i izbačen iz benda zbog češćeg odlaska na utakmice nego na probe Madness-a - seća se Peđa sudbonosnog susreta i otkriva: - Posle 15 piva i sajdera, dogovoreno je da Referenti budu predgrupa Madness-ima čim budu došli u Srbiju da sviraju. Nastaviće Samostalni referenti da lobiraju da Madness zasviraju na našim prostorima, a do tada...

...i "One Step Beyond" i brojne autorske hitove izvodiće na svojim koncertima:

***23. decembra 2017. na KST-ovom maskenbalu u Beogradu, ***9. februara 2018. u klubu KST-a na proslavi 22. rođendana benda i ***10. februara 2018. u novosadskom Gerila Baru, gde će nastaviti proslavu pete godine punoletstva.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.