LIST LIČNO SILAZI I POSEĆUJE PAKAO: Dirigentska legenda i superstar na violončelu zajedno u Filharmoniji
Foto: M. Đoković

Čuveni Jurovski i Haknazarijan sa Filharmonijom

LIST LIČNO SILAZI I POSEĆUJE PAKAO: Dirigentska legenda i superstar na violončelu zajedno u Filharmoniji

U Listovoj Dante simfoniji orkestru se pridružuje Akademski hor Collegium Musicum

Objavljeno:

Legendarni dirigent Mihail Jurovski i svetska zvezda na violončelu – Narek Haknazarijan, nastupaju sa Beogradskom filharmonijom, u petak 15. decembra (Kolarac, 20č).

Šumanova Faust uvertira prethodi Koncertu za violončelo istog kompozitora, a u Listovoj Dante simfoniji orkestru se pridružuje Akademski hor Collegium Musicum.

Jedan od najboljih mladih svetskih violončelista Narek Haknazarijan, osvojio je najprestižnije dvorane sveta među kojima su Koncertgebau u Amsterdamu, Sala Plejel u Parizu, Vigmor hol u Londonu, Koncerthaus u Berlinu i Beču, Karnegi hol. Nekadašnji učenik čuvenog Rostropoviča i pobednik takmičenja Čajkovski, prvi put je boravio u Srbiji na poziv Emira Kusturice kada je oduševio publiku na IV Festivalu klasične ruske muzike „Bolјšoj“ na Mokroj Gori. Sa Beogradskom filharmonijom izvešće Šumanov koncert i to na instrumentu iz 1707. godine.

foto: M. Đoković

Danas najstariji predstavnik čuvene dinastije muzičara i pripadnik kruga najvećih umetnika bivšeg Sovjetskog Saveza, dirigent Mihail Jurovski, redovan je gost u koncertnim sezonama Beogradske filharmonije:

- U programu koji pripremamo, možemo čuti sve strane živote iz velike literature u velikoj muzici. Šumanova uvertira predstavlja životnu vatru, a u Dante simfoniji List lično silazi i posećuje pakao. Akustika Kolarca nije zadovoljavajuća za izvođenje ovog dela, ali kada muzičari dobro razumeju muziku i svoju pojedinačnu ulogu u partituri, onda iz stomaka reagujemo na ono što je pravi zvuk - rekao je maestro Jurovski.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.