NABRIJANO, BESNO, ELEKTRIČNO: Vizelj i It's everyone else sutra uveče u Elektropioniru (VIDEO)
Foto: Promo

nešto što su imali i Šarlo Akrobata i rana Azra

NABRIJANO, BESNO, ELEKTRIČNO: Vizelj i It's everyone else sutra uveče u Elektropioniru (VIDEO)

Zvukom na tromeđi između Dece Loših Muzicara, Ramba i Discipline Kičme, Vizelj je svakom od ovih izvođača uzeo po nešto

Objavljeno: 11:34h

Nabrijano, besno, električno. Tri reči koje savršeno opisuju muziku i nastup ovog mladog beogradskog trojca koji je trenutno u procesu promovisanja svog albuma prvenca i koji će nastupiti sutra uveče u Elektropioniru. - Vizelj ima nešto što su imali i Šarlo Akrobata i rana Azra - Nikola Vranjković. - Gde su mladi, tu je kažu, i šala. Ostavimo ovu odvratnu floskulu po strani, ali mlada tročlana gospodska družba zvana Vizelj zaista je duhovito pristupila ovom albumu. Kada biste sabrali sve godine članova ovog tria, Kit Ričards bi bio 15 godina stariji od njih! Aleksa Nedić, Veljko Milinković i Andrej Mladenović rođeni su posle albuma „Kiselo i slatko“ Partibrejkersa i čuvenog “Ad hoc Klice” Ništa Ali Logopeda, a negde u vreme Kojinog „I Think I See Myself on CCTV“, ali sa svojim materijalom mogu da stanu uz trenutne radove pomenutih autora (onih koji su i dalje aktivni, prim. aut.) i da uopšte nemaju tremu - Miloš Cvetković, Balkanrock.

- Zvukom na tromeđi između Dece Loših Muzicara, Ramba i Discipline Kičme, Vizelj je svakom od ovih izvođaca uzeo po nešto. Ali uz to što je uzeo usadio je i deo svojih zamisli. Album je šaren kao i njegov kaver, ali kvalitetno odrađen. Pokazuje kvalitet ovih mladih muzičara i znanje da još jednom pokažu kako se praši dobar rock and roll, koje god on podvrste bio -Jura, terapija.net. It's everyone else uz pomoć sintisajzera, semplova i dva neuništiva vokala, proizvode jedinstveni, šizofreni zvuk koji pokriva sve od noisa, industrijala, sinthrocka i popa.

U proleće 2012. objavili su svoj debi album Is it me?, a dve godine kasnije, pod pokroviteljstvom bečke izdavačke kuće Noise Appeal Records, izdali su LP pod nazivom Nev Religion. U novembru 2016. izdali su i treći album Heaven is an empty room (Noise Appeal Records).

Nakon albuma gromoglasni slovenački duo svirao je širom Evrope i Balkana; zatim nastupaju u klubovima pd Norveške do Makedonije; na velikim međunarodnim festivalima (Pohoda, Superhuho, Eurosonic Noorderslag, Rock for People), a delili su scenu sa imenima poput Atari Teenage Riot, Ksiu Ksiu, Unsane, Volf Eies, King Buzzo. Dve tastature, dva vokala, sampler, Lucijan Prelog, Pika Golob i svi ostali! Cena karte je 300 rsd.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.