PSIHODELIČNO, JAKO, OŠTRO I S PUNO EMOCIJA: Škrtice večeras prave haos u Domu omladine! (VIDEO)
Foto: Printscreen

ne propuštajte ni za živu glavu

PSIHODELIČNO, JAKO, OŠTRO I S PUNO EMOCIJA: Škrtice večeras prave haos u Domu omladine! (VIDEO)

Supergrupa Škrtice će svoj istoimeni, regionalno hvaljeni, debi album koncertno promovisati gromoglasno 3. novembra (21:00) u sali Amerikana Doma omladine Beograda

Objavljeno:

Kao predgrupa će nastupiti šabački sastav Slonz.

"Dođite da se ogrejemo na emociji i na energiji u ovom nevremenu koje vlada oko nas i u nama. Malo da budemo zajedno, da budemo solidarni u svome postojanju. Škrtice vas čekaju da vam daju obilje smislenih poruka", poziva frontmen Škrtica, Zoran Kostić Cane. Ulaznica za koncert Škrtica 3. novembra u DOB-u košta u pretprodaji od 8. septembra 800 dinara preko mreže Eventim. Od 1. oktobra ulaznica je 1.000 dinara. Pevač Zoran Kostić Cane (Partibrejkers), gitaristi Boris Mladenović (Jarboli) i Vladimir Kolarić (Veliki prezir), basista Boško Mijušković i bubnjar Danilo Luković (oba iz Straight Mickey and the Boyz) okupili su se pre nekoliko godina u novi bend Škrtice, kako bi se psihodelično, sirovo, jako, oštro i sa puno emocija osvrnuli na život koji se dešava oko nas i u nama.

Šabački Slonz muzički obrađuje teme koje se kreću od najapsurdnijih događaja koji su ostavili trag na njih do apstraktnih priča sa jakom suštinom, a od dosadašnjih nastupa pored Demofesta (najbolji demo bend i gitarista), ističu se prošlogodišnji Šabački letnji festival, finale "Bunt Rock Mastersa 2017", kao i ovog oktobra "Velika rok eksplozija" u Zagrebu.

Basista Nenad Tošić, pevač i gitarista Nikola Mijailović i bubnjar Borivoje Tošić trenutno spremaju album prvenac, koji se očekuje sredinom 2018. godine.

Debi album "Škrtice" (Lampshade Media 2016), sa kog je izdvojen spot "Zaborava nema", donosi eksplozivnu i katarzičnu smesu panka, hard roka, novog talasa, hard kora i eksperimentalne muzike, koja je zaradila hvalospeve regionalne kritike. "Canetova mudrost i sinergija Škrtica obavezna je rok lektira sve fašistoidnijeg svijeta 21. stoljeća" - Aleksandar Dragaš, Jutarnji list

"Škrtice su nam dali jedan od najboljih rok albuma u regiji 2016." - Dubravko Jagatić, Nacional. "...Njihov eponimni prvijenac ponosno će stajati čak i uz legendarne rane ploče Partibrejkersa ili 'Suvišnu slobodu' Jarbola" - Vedran Hrača, Ravno do dna. "...Čvrsti beskompromisni rok koji iznova i iznova potvrđuje kako rok nije mrtav. Naprotiv. Dok je ovakvih grupa bit će i magije roka" - Marinko Krmpotić, Novi list. "Škrtice su sastav koji može odsvirati svašta, u svakom momentu krenuti u neplanirani ‘jam session’ i pritom zvučati intrigantno" - Zoran Tučkar, Muzika. "...Album (je) pravo osvježenje na regionalnoj glazbenoj sceni" - Mario Iličić, Slobodna Bosna. "...Punokrvno rok štivo koje će neizostavno postati obavezna lektira kojoj ćemo se često vraćati na neophodno doslušavanje" - Nebojša Cvetković, Espresso. "Album 'Škrtice' udara vas dozom kuraži snažnijom od straha i jednom dirljivo pobedonosnom verom otvoreno se suprotstavlja omlitavelosti vaše volje" - Zorica Kojić, Danas.

"Flagrantan i apologetski album o turobnoj svakodnevici ispričan jezikom motorne testere koja seče tratinčice terminalne političke i emotivne stvarnosti"- Aleksandar S. Janković, City Magazine. "Nesvakidašnji album ŠKRTICA za naše prilike, našu diskografiju, trendove, praksu... daje nadu da nije sve kasno i izgubljeno, kako u Srbiji tako i na ex –Yu prostoru" - Milan B. Popović, Urban Bug. "...Snaga muzike koju su donele Škrtice svakako vas neće ostaviti ravnodušnim" - Mladen Milošević, Balkan Rock.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.