PREDSTAVLJEN VIZUELNI IDENTITET 15. BEOGRADSKOG FESTIVALA IGRE: Publika će imati prilike da vidi trupe iz Hongkonga i Sidneja, ali i čarobnjaka pokreta Dimitrisa Papajoanua (VIDEO)
Foto: Promo

očekuje nas spektakl

PREDSTAVLJEN VIZUELNI IDENTITET 15. BEOGRADSKOG FESTIVALA IGRE: Publika će imati prilike da vidi trupe iz Hongkonga i Sidneja, ali i čarobnjaka pokreta Dimitrisa Papajoanua (VIDEO)

Direktorka festivala Aja Jung srećna zbog selekcije programa

Objavljeno: 12:31h

Vizuelni identitet 15. Beogradkog festivala igre koji će se održati od 15. marta do 4 .aprila 2018. godine pod sloganom "Prestonica", promovisan je sinoć u Skupštini grada.

Direktorka Beogradskog festivala igre Aja Jung, rekla je da je da je srećna zbog selekcije programa.

foto: Promo

- Na Festivalu će biti neka sasvim nova ostvarenja, neke trupe koje smo silno želeli ponovo da vidimo, ali dovešćemo i neke kompanije po prvi put u ovaj deo sveta, poput velikih baleta iz Hongkonga i Sidneja. Da ne zaboravim da pomenem Dimitrisa Papajoanua, kako zbog novog komada koji ruši sva očekivanja na svetskim blagajnama, već i zbog nagrade "Jovan Ćirilov" koja će pripasti baš ovom čarobnjaku pokreta koji je u naš prostor scene ušetao iz sveta vizuelnih umetnosti - rekla je Aja Jung.

foto: Promo

Prema njenim rečima, za otkrivanje svih autora i opširniju priču o svim produkcijama, Beogradski festival igre imaće tradicionalnu konferenciju krajem februara.

foto: Promo

Za otkrivanje autora i opširniju priču o svim produkcijama, tim Beogradskog festivala igre je najavio tradicionalnu konferenciju krajem februara, a povod ovog okupljanja bio je vizuelni identitet festivala i kampanja koja će se polako otkrivati sve do proleća. Sam slogan, pokrenuo je priču koja je dalje vodila u kreiranje filma i fantastičnih vizuala. Reč je o prestonici, koja se zove Beograd. Tokom narednog Festivala igre, prestonica igre će biti i Novi Sad. Prema rečima Aje Jung “prestonica može biti svaki grad koji ima ovakvu ponudu najreferentnijih naslova iz oblasti savremene umetničke igre, prema kojoj se šteluju planovi domaće i planiraju putovanja inostrane publike, i to 15 godina u kontinuitetu.”

foto: Promo

Autor filma je reditelj Mihajlo Savić. Balerina koja se pojavljuje u filmu je jedna Beograđanka koja nikada nije igrala u Beogradu, ali je solistkinja Baleta Državne opere u Beču. Njeno ime je Gala Jovanović, i upravo će ona poneti priznanje Vip poziva u okviru narednog festivala igre. Njen kostim za igru kroz Beograd je osmislila Angelina Atlagić. Realizaciju snimanja na različitim lokacijama, pomogao je Grad Beograd. Ovo je prvi put da umesto od gotovih materijala koje šalju trupe koje gostuju u Beograd, Beogradski festival igre krene u produkciju sopstvenih fotografija i slike, koji će osim o festivalu i o igri, govoriti o Beogradu.

Pogledajte film "Prestonica":

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.