IDEALNA MUZIKA ZA NOĆ VEŠTICA: Ako pravite žurku, ovo mora obavezno da vam bude na plejlisti i verujte nema STOJE na njoj! (VIDEO)
Foto: Reuter

spremite se, polećemo!

IDEALNA MUZIKA ZA NOĆ VEŠTICA: Ako pravite žurku, ovo mora obavezno da vam bude na plejlisti i verujte nema STOJE na njoj! (VIDEO)

Poslednji dan u oktobru sada je već, usled globalizacije, komercijalizacije i svega ostalog, postao dan kada se širom sve slavi famozna Noć veštica

Objavljeno:

Nekada samo u Severnoj Americi popularni praznik, sada se organizuje širom sveta, uglavnom pravljenjem tematskih žurki, maskenbala, na kojima se inspiracija crpi ponajviše iz horora, trilera, urbanih legendi i književnih dela koja se bave "onostranim"...

Takav trend nije zaobišao ni Srbiju, gde se organizuju brojne baš takve žurke i maskenbali koji često podrazumevaju dobru zabavu, ali koja ne predstavlja u potpunosti, da tako kažemo, tradicionalnu "Helloween" žurku, ponajviše zbog muzike koja se pušta.

foto: Printscreen Facebook

Da biste upriličili jedan pravi parti za Noć veštica, potrebna vam je i muzika u skladu sa atmosferom i značenjem koje taj praznik ima, koja kao i vaši kostimi koje ste pripremili oslikava i govori upravo o glavnoj temu, stravi i užasu, hororu. Jednom rečju, sve bi trebalo da bude "creepy".

Zato smo vam mi pripremili neku vrsu plejliste pesama koje bi trebalo obavezno da se nađu na vašem repertoaru za žurku koju pravite ovim povodom.

Ne možete početi bez pionira takve vrste muzike Screamin Jay Hawkinsa i njegovog najvećeg hita od pre više od pola veka koji je postao evergreen "I put a spell on you".

Prava ekspanzija takve vrste muzike koja inspiraciju vuče iz filmova i romana sa temom horora, ali i svakondevnih stvari poput crne hronike i urbanih legendi i mitova krenula je krajem 50-tih i početkom 60-tih kada su se pojavili brojni bendovi i naravno horor filmovi i prvo televizijsko izdanje serije "Porodica Adams".

Zato bi na repertoaru vaše žurke trebalo da se nađu obavezno i sledeće numere: 1. Transylvania twist (Baron Daemon and the Vampires)

2. Satan’s theme (The Rondels)

3. I was a teenage monster (The Keytones)

4. House on haunted hill (Frank de Vol)

5. Dracula’s daughter (Screaming Lord Sutch)

6. Train to Satanville (Gin Gillete)

7. Graveyard Rock (Tarantula Ghoul and Her Gravediggers)

Kasnije, kada je na scenu stupio pank tokom 70-tih, normalno razvio se i horor pank kao muzički pravac čiji je najpoznatiji predstavnik svakako bend Misfits. Ipak ima tu i drugih bendova koji su ukombinovali takvu muziku sa morbidnim i nasilnim tekstovima inspirisanim filmovima naučne fantastike B produkcije i svim drugim stvarima koje su već inspirisale njihove prethodnike.

1. Dig up her bones (The Misfits)

2. She dominates (Blitzkid)

3. Voices of the Dead (Calabrese)

4. Dead In Hollywood (Murderdolls)

Uz sve to postoji i sjajna instrumentalna muzika čiji je glavni pravac horor surf, a koja je verovatno i idealna za plesove na Helloween žurkama i sjajne predstavnike ima u The Ghastly ones.

I na samom kraju da ne zaboravimo da spomenemo da predstavnici ovakve vrste muzike postoje i u Srbiji i prostorima bivše Jugoslavije, mada se ne može reći da je u ekspanziji, jer svi znamo predrasude kojima robuju ovdašnji narodi, pa se sve svoji na šaku entuzijasta. Ipak, svakako, znamo da je na svakoj žurki obavezno pustiti nešto "domaće", da ne kažemo "ćirilicu", pa zato bi trebalo u izboru i da vam se nađu stvari i Goatmare and Hellspades iz Pančeva i Nikolasa Boleslavskog iz Golupca.

Naravno, imate još mnogo stvari da izaberete ukoliko želite da vaša žurka za Noć veštiva bude u potpunosti posvćena glavnoj temi. Znači, nisu dovoljni samo kostimi, već i atmosfera koja podrazumeva i muziku mora da vas i vaše goste natera da se osećaju tako. Mi smo vam samo dali primere. Uživajte! Buahahahahahahahahaha! (Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.