DA LI ME SE SEĆAŠ? 10. novembra Božidarac će biti jedno posebno mesto na kome morate biti (VIDEO)
Foto: Promo

do you remember

DA LI ME SE SEĆAŠ? 10. novembra Božidarac će biti jedno posebno mesto na kome morate biti (VIDEO)

Hüsker Dü su jedan od najvećih bendova ikad, ako pitate potpisnika ovog teksta. Za sve one koji su propustili gradivo, ima prilike za popravni

Objavljeno: 16:29h

Pre mesec i po dana ovaj svet napustio je čovek koji je popularnu muziku zadužio mnogo više nego mnoga izvikanija imena. Njegovo ime je Grant Hart, čuli ste ili niste za njega, kao i za bend koji ga je lansirao u muzičku orbitu.

Oni se zovu Hüsker Dü, što bi na švedskom otprilike moglo da znači "da li me se sećaš". Snimili su bar pet antologijskih albuma tokom osamdesetih, a onda se raspali.

Priča dalje pripoveda kako su Lenon i Makartni ovog benda, Bob Mould i Grant Hart, krenuli svojim solo putem. Bob s grupom Sugar, a Grant s Nova Mobom.

Uživaju pravi mali kult u Beogradu (pa i Srbiji), svi koji ih vole zakleće vam se da muzika nikad ništa bolje nije iznedrila, a to što neki od vas možda nisu čuli za njih ili pak nisu dovoljno obraćali pažnju na ovaj bend iz Sent Pola, Minesota, pa, ima prilike za popravni.

Hartova smrt je bila samo tužan povod za nekoliko beogradskih muzičara da naprave tribjut bend Hüsker Dü, u kome se nalaze braća Sopić, Mladen i Davor, iz benda Ženekese, Vladan Vasiljević, gitarista Dža ili bu i Željko Čačija iz benda Love to Hate.

Projekat se zove simbolično - Do You Remember.

foto: Promo

Njima će se na bini u izvođenju Hüsker Dü klasika pridružiti Ognjenka Lakićević (Autopark), Vladimir Marinović (On Tour), Ivica Marković (Nežni Dalibor), Stefan Ikonić (Ženekese), Olja Miletić (Groovy Chickadee), Boško Mijušković (Straight Mickey and the Boyz), Nebojša Bejin Beli (Prilično prazni), Bojan Slačala (Artan Lili, Stuttgart Online), Vladimir Krakov (Presing), Dušan Majkić (radijski voditelj)...

Još jedan od povoda za koncert je i 30 godina od poslednjeg živog nastupa Hüsker Dü.

Kao predgrupe nastupiće Šajzerbiterlemon i Empathy Soul Project.

I onda, još imate dilemu gde ćete biti tog 10. novembra, a da to nije Božidarac?

(S. M. S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.