Zatvoren ArtLink festival mladih talenata!
Foto: Promo

zatvaranje

Zatvoren ArtLink festival mladih talenata!

Nizale su se izuzetne kompozicije, među kojima Ištvan Vardai izdvaja izvođenje Bokerinijevog kvinteta „Noćna muzika na ulicama Madrida“

Objavljeno: 13:21h

Četvrti Međunarodni ArtLink festival mladih talenata zatvoren je nastupom najtraženijeg čeliste današnjice Ištvana Vardaia, sa Kamernim ansamblom ArtLink Balkan mladi virtuozi, u nedelju, 8. oktobra 2017. godine, u Velikoj sali Kolarčeve zadužbine.

Na početku koncerta goste su pozdravili Jovanka Višerkruna Janković, umetnički direktor festivala i Nj.E.Atila Pinter, ambasador Republike Mađarske, koji je tom prilikom istakao početak predsedavanja ove zemlje Višegradskom grupom.

U prepunoj sali Kolarčeve zadužbine, uz prisustvo Nj.E. Ilira Bocke, ambasadora Albanije, Nj.E. Johanes Ajgera, ambasadora Austrije i Janoša Dežea, direktora odeljenja za kulturu Ambasade Madjarske, nizale su se izuzetne kompozicije, među kojima Ištvan Vardai izdvaja izvođenje Bokerinijevog kvinteta „Noćna muzika na ulicama Madrida“ i Vivaldijevog Koncerta za dve violine i violončelo, gde su kao solisti zajedno sa njim nastupili sjajna violinistkinja iz Beograda Marija Radovanovic i Nikola Pajanović iz Slovenije.

foto: Promo

ArtLink festival mladih talenata je ima veoma važnu misiju u Srbiji i na Balkanu, zahvaljujući angažovanju i požrtvovanom radu umetničke direktorke Jovanke Višekruna Janković, na afirmaciji i obrazovanju mladih talenata. Prošle godine imao sam priliku prvi put da sarađujem sa ovim festivalom i mladim talentima koje on afirmiše i poneo iz Srbije sjajno iskustvo i utiske.“ - rekao je Vardai nakon koncerta.

Jovanka Višekruna Janković istakla je da su zemlje Višegradske grupe dale su značajni doprinos u umrežavanju i saradnji muzičara sa ovih prostora, kroz ArtLinkov projekat „Balkan-Višegrad scena za mlade“.

foto: Promo

Dodala je da ArtLink planira nastavak saradnje sa Ištvanom Vardaiem i najavila projekat vezan za podršku mladim talentima u regionu i zajedničke nastupe na nekoliko značajanih festivala.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.