VRAĆAJU SE STARA PRAVILA! Ponovo publika bira PREDSTAVNIKA za Eurosong! Koga li će Srbija izabrati?
Foto: Printscreen

stara pravila

VRAĆAJU SE STARA PRAVILA! Ponovo publika bira PREDSTAVNIKA za Eurosong! Koga li će Srbija izabrati?

Ponovo će gledaoci birati predstavnika

Objavljeno:

Građani Srbije će nakon devet godina od poslednje "Beovizije" ponovo imati priliku da, zajedno sa stručnim žirijem, biraju kog izvođača će poslati na najveće muzičko takmičenje "Evroviziju", a Olivera Kovačević, urednica zabavnog programa RTS-a, otkriva sve detalje o ovom takmičenju.

- U toku je konkurs, jasno su propisana pravila i do 20. oktobra se skupljaju kompozicije. Ako stigne trideset numera, selekciona komisija bira desetak koje će ući u uži krug. Potom se u februaru 2018. organizuje takmičenje, izvođenje svih kompozicija i tada žiri i publika odlučuju ko će biti naš predstavnik na "Evroviziji" - istakla je Olivera za Blic, koja objašnjava da će glavnu selekciju vršiti tim javnog servisa.

foto: Printscreen

- Muzički urednici Radio-televizije Srbije odlučuju koje će se pesme pojaviti na "Beoviziji" - ispričala je Kovačevićeva, dodavši da se još uvek ne zna ko će biti članovi žirija.

- Priče da se na "Evroviziju" ide preko veze su gluposti. Javno će na sajtu biti objavljena imena svih koji su se prijavili. Nema ko da pravi protekcije i veze jer će žiri biti oformljen kada bude organizovano to tačkmičenje u febrauaru - onda ćemo izabrati članove i trudićemo se da sastav bude u potpunosti nepristrastan. Ali, kada smo bili Srbija i Crna Gora, videli smo da žiri Srbije glasa po muzičkom kriterijumu, a žiri Crne Gore po političkom, naime, da oni glasaju za svoje, a naši za sve, i slično. Mi ćemo se truditi da u žiriju budu kompetentni ljudi i neka oni svojim kredibilitetom odgovaraju za svoj glas - kaže Olivera Kovačević.

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.