ŠESTI Todo Mundo Festival! OVE KONCERTE NE SMETE PROPUSTITI! (VIDEO)
Foto: Viktoria Havay and Fakutya / promo / todo Mundo

uživajte u muzici

ŠESTI Todo Mundo Festival! OVE KONCERTE NE SMETE PROPUSTITI! (VIDEO)

Šesti World music festival Todo Mundo počinje u četvrtak veče, a posetioci će narednih dana moći besplatno da uživaju u muzici svetski poznatih muzičara

Objavljeno:

Šesti World music festivalTodo Mundo otvoriće u četvrtak uveče u Beogradu mađarski sastav Viktória Havay and Fakutya, a posetioci će narednih dana moći besplatno da uživaju i u nastupima harmonikaša Lelo Nika, kontrabasiste Nenada Vasilića i gitariste Vlatka Stefanovskog.

Prvobitno planiran za Tašmajdanski park, nastup Viktoria Havay and Fakutya 24. avgusta (20:30) prebačen je na letnju pozornicu ispred palilulskog Centra za kulturu “Vlada Divljan”, jer je to prostor koji više odgovara njihovim plesačima.

Viktória Havay and Fakutya, koji izvode muziku Čango Mađara, manjine sa zapada Rumunije, koja je zbog tolike udaljenosti od matice zadržala melodije u njihovom najizvornijem obliku, u četvrtak će od 16:30 održati i kratki besplatni, showcase nastup ispred zgrade Radio Beograda u Makedonskoj ulici, uz podršku Radio Beograda 202.

foto: Todo Mundo

Na svom prvom nastupu u Beogradu nakon mnogo godina 25. avgusta (21:00) u Tašmajdanskom parku, Lelo Nika će u duetima, sa Aleksandrom Krčmar Ćulibrk (violina) i Bogdanom Rankovićem (klarinet), izvoditi izvorne rumunske, srpske, švedske, romske melodije, kao i nekoliko sopstvenih kompozicija.

U Tašmajdanskom parku 26. avgusta (21:00) Nenad Vasilić će nastupiti u triju sa Markom Živadinovićem (harmonika) i Andrejem Prozorovim (saksofon), a ovom prilikom biće mu uručena nagrada »Vojin Mališa Draškoci«, koju već nekoliko godina dodeljuje World Music asocijacija Srbije (WMAS).

Završne večeri Todo Munda 28. avgusta (21:00) u Tašmajdanskom parku solo koncert će održati legendarni makedonski gitarista Vlatko Stefanovski, koji će pokušati da povede publiku "na zanimljivo muzičko putovanje, samo uz pomoć elektro-akustične gitare i nekoliko pedala". (Vlatkov nastup je iz tehničkih razloga prebačen sa 27. na 28. avgust.)

Festival Todo Mundo će biti održan uz podršku Centra za kulturu “Vlada Divljan” i u saradnji sa Gradskom opštinom Palilula i Open Air Cinema, u organizaciji promoterske kuće Longplay i Udruženja ‚‚Ring Ring".

Program festivala:

24.08. u 20.30

Viktória Havay and Fakutya (Mađarska) (uz podršku Instituta Balaši Kolegijum Hungarikum), Centar za kulturu “Vlada Divljan”

foto: Viktoria Havay and Fakutya / promo / todo Mundo

25.08. u 21.00

Lelo Nika sa Aleksandrom Krčmar Ćulibrk i Bogdanom Rankovićem, Tašmajdanski park

foto: Daniel Petrovski

26.08. u 21.00

Nenad Vasilić Trio (Srbija/Ukrajina/Austrija) (uz podršku Austrijskog kulturnog foruma), Tašmajdanski park

foto: Svetlana Nenadović

28.08. u 21.00

Vlatko Stefanovski (Makedonija), Tašmajdanski park

foto: Teodora Ćirić

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.