Ša ima, Dža? 6 razloga zbog kojih će Kojot uvek biti jedini pravi rasta u Srbiji (FOTO) (VIDEO)

rastafaaaaaraj!

Ša ima, Dža? 6 razloga zbog kojih će Kojot uvek biti jedini pravi rasta u Srbiji (FOTO) (VIDEO)

Najpoznatiji kao frontmen Ajzbrna, Kojot je nakon 20 godina na muzičkoj sceni ostavio dosta kvalitetne muzike, ali osim toga, ostavio je i utisak jedinog istinskog raste kod nas

Objavljeno:

Nemanja Kojić, poznatiji vaskolikoj rok čaršiji pod nadimkom Kojot, jedan je od najzanimljivijih likova na muzičkoj sceni. Kojot je učestvovao u mnogim muzičkim projektima, svirao je u Del Arnu, Sunshine-u, osnovao je Eyesburn pa malo pauzirao, te se latio i solo karijere. 11 domaćih i stranih zvezda koje su dobile HIV! Devetoro njih nije više među nama! (FOTO)

Za*ebao i sveeee baju! Faca momka kome je Metalika poklonila gitaru - neprocenjivo! (VIDEO) Međutim, nije samo muzika ono po čemu je Kojot poznat. Nemanja je jedan od retkih umetnika kod nas koji se deklarisao kao rasta i koji svojim likom i delom pripada rastafarijanskoj kulturi.

Evo nekih od razloga zbog kojih je genijalni Kojot jedini pravi i iskonski rasta na našim prostorima. 1. Dredovi

Printscreen/ YouTube/ jbi

Dredovi na glavi raste predstavljaju njihovu povezanost sa precima, korenima i zemljom. Takođe, dredovi podsećaju i na lava, koji je simbol Afrike. Još pre 20-ak godina kada se Kojot pojavio na našoj muzičkoj sceni imao je dredove. Male, doduše, ali i dan danas ih Kojot nosi. Samo što naravno, kao i kod svakog pravog raste dredovi su s godinama samo rasli kao simbol mudrosti, zrelosti i znanja. 2. Rege muzika

Printscreen/ YouTube/ jollyjonko

Rege muzika je inspirisana rasta pokretom. Upravo se ovaj pokret, koji se do tada nalazio na margini društva, preko rege muzike uključio u svetske kulturne tokove. Ubrzo su svi poznatiji rege muzičari počeli da nose dredove i da pevaju o Selasiju.

Niko ne može poreći da, koliko god Ajzbrnom dominirao hard kor zvuk, ima i primesa regea u njihovim stvarima. I to podosta. 3. Kanabis Ljubav rastafarijanaca prema ovoj biljci je neizmerna. Oni gandžu nazivaju svetom biljkom koja pročišćava telo i dušu, donosi smirenost, ispunjava ljude i približava ih Bogu. Raste gandži koriste u ceremonijalne svrhe i veruju da sama Biblija nalaže upotrebu kanabisa.

I Kojot je zasigurno ovo viđenje rastafarijanaca prihvatio oberučke. Čak se u jednom intervjuu Kojot požalio kako u ovoj biljci ne može uživati slobodno, te je iz tog razloga morao odati alkoholu. Nepodnošljive su muke pravog raste u Srbiji. 4. Vegeterijanci Raste telo smatraju hramom, te se u njega ne sme unositi nečista hrana, već se o njemu mora brinuti.

I Kojot vodi računa o svom hramu. On je vegan već više od 16 godina. 5. Hajle Selasije Za rastafarijance je Selasije više od političkog lidera. Rasta teologija se zasniva na njegovoj božanskoj prirodi. Oni smatraju da je kralj Selasije živa manifestacija Boga.

I Kojot, kao svaki pravi rasta, neguje neizmernu ljubav prema ovom caru. Na pitanje u šta veruješ, Kojot je odgovorio.

- U gospoda Isusa Hrista i Hajla Selasija, poslednjeg cara i hrišćanskog monarha, branioca vere sa kim je otišao stari svetski poredak, i počelo vreme otkrovenja. Mnogi mi se rugaju i smeju, ali ja sam svakim danom sve sigurniji u to - ubeđen je Kojot. 6. Alkohol Rastafarijanci su izrazito protiv alkohola. Oni smatraju da je alkohol izvor svakolikog zla na zemlji.

Kojot javno priznaje da je konzumirao alkohol u velikim količinama. Svima nam je poznato njegovo gostovanje u emisiji kod Ivon Jafali, i nebuloze koje je tada izgovarao, ali Kojot sve to pripisuje alkoholu. On se protiv alkohola borio dve godine i kaže da se izlečio. (Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.