TUGUJU I NIŠ I ZAGREB: Preminuo Goran Kostić Kosta, frontmen "Novembra" (VIDEO)
Foto: Printscreen

VELIKI GUBITAK ZA PUNK ROCK SCENU

TUGUJU I NIŠ I ZAGREB: Preminuo Goran Kostić Kosta, frontmen "Novembra" (VIDEO)

Osnivač i pevač Novembra i Studenog studenog umro je danas u Nišu

Objavljeno: 13:24h

Krajem osamdesetig godina prošlog veka u Zagrebu je egzistirala jedna od najtalentovanijih grupa u bivšoj nam državi, “Studeni Studeni”, čiji je osnivač i jedini stalni član bio Goran Kostić Kosta. Studeni studeni su nastali 1986. godine kao svojevrsni eksperiment jer su svirali u to vreme uzbudljiv pank kao malo ko u to vreme.

Grupa je postojala kratko i raspala se s propašću tadašnje Jugoslavije 1991. Početkom te godine Kosta se seli u Niš, gde odmah prihvata ponudu da svira bas u grupi Glas Amerike. Ubrzo prelazi na gitaru, a tokom 1992. na mesto basiste dolazi Zoran Ranđelović. U to vreme grupa se već zove ”Novembar”.

Paralelno s angažovanjem u grupi Kosta počinje da radi kao muzički saradnik na Radio Nišu. Prvi album ”Deguelo” snimaju 1993. Bend je u karijeri objavio 5 studijskih albuma i nekoliko kompilacija. Poslednji album naziva “Proklet” objavljen je 2013.

Učestvovali su u kompilaciji “Za tebe – a tribute to KUD Idijoti”. Novembar je bio koncertno vrlo aktivan sastav. Do kraja prošle godine imali su preko 50 nastupa u Srbiji i regionu.

(Espreso.co.rs/ Izvor: balkanrock.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.