Bilja Krstić, Amira Medunjanin i Tamara Obrovac po prvi put zajedno nastupile u Parizu (FOTO)
Foto: Milena Strange& the place: balkan trafik paris

predstavile etno nasleđe srbije

Bilja Krstić, Amira Medunjanin i Tamara Obrovac po prvi put zajedno nastupile u Parizu (FOTO)

Bogato etno-muzikološko nasleđe Srbije, Bosne i Hrvatske kroz stilizaciju i obradu tradicionalnih pesama predstavile su svetu još jednom ove tri dame za čiji rad jeste jedna od prvih asocijacija upravo očuvanje dobrih i proverenih muzičkih vrednosti

Objavljeno: 17:08h

Prvi put zajedno su nastupile 2014 godine , upravo na Balkan Trafik festivalu koji je već godinama jedan od najposećenijih festivala u Belgiji, a sada i u Parizu.

Uz “Les Femmes des Balkans”, kako su ih mediji u Francuskoj oslovili, nastupili su i muzičari Bojan Zulfikarpašić, Zvonimir Šestak i Uroš Rakovac.

„Veoma se radujem svakom susretu sa divnim muzičarima koji nas prate u ovoj priči koja dokazuje kakvo bogatstvo imamo i koliko je muzika naroda koji žive na Balkanu posebna, prepoznatljiva i neuništiva. Ono što karakteriše ovaj program su varoške, gradske pesme koje izvodimo Amira i ja i autorske pesme Tamare Obrovac koja teme iz muzičkog folklora Hrvatske, posebno iz Istre, stilizuje u svojim kompozicijama”, kaže muzička umetnica Bilja Krstić nakon povratka iz prestonice Francuske.

foto: Milena Strange& the place: balkan trafik paris

Takođe ističe da je posebno zadovoljstvo kada i u zemljama okruženja umetnici čuvaju tonove nasleđa i da se njih tri dame, iz Srbije, Bosne i Hrvatske, uvek rado odazovu pozivima i zajedničkim nastupima jer je to prilika i za njihovo lepo druženje, razmenu iskustava, stvaranje zajedničkih uspomena i čuvanje muzike.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.