Najveći koncert klasične muzike na otvorenom desiće se 25. juna u Beogradu!
Foto: Promo

spektakl u najavi

Najveći koncert klasične muzike na otvorenom desiće se 25. juna u Beogradu!

Beogradska filharmonija, pod upravom novog šefa-dirigenta Gabrijela Felca, poklanja publici veliki koncert
Objavljeno:

Beogradska filharmonija 25.juna, pod upravom novog šefa-dirigenta Gabrijela Felca, poklanja publici najveći koncert klasične muzike u istoriji Srbije na otvorenom.

Na mestu gde će se u budućnosti nalaziti nova dvorana Filharmonije, u novobeogradskom bloku 13, na lokaciji u blizini Palate Srbija, Beogradsku filharmoniju će moći da čuje više desetina hiljada ljudi.

foto: Filip Plavčić

Publika će sama kreirati repertoar koncerta, tako što će na sajtu ove institucije moći da glasa za omiljene kompozicije od kojih će potom biti sastavlјen koncertni program te večeri.

foto: Beta

Beogradska filharmonija poziva publiku iz svih krajeva zemlje, naročito porodice sa decom, na veliki koncertni piknik tokom koga će uživati u najlepšim numerama klasične muzike.

Filharmonijski koncert na otvorenom predstavlja, ne samo umetnički, već i ogroman produkcijski poduhvat, koji podrazumeva pripremu terena, projektovanje i izgradnju bine, obezbeđivanje najkvalitetnijeg ozvučenja i osvetljenja.

Beogradska filharmonija tradicionalno rasproda u veoma kratkom roku sva mesta u okviru koncertne sezone, pa je tako za narednu sezonu 2017/18 za samo četiri nedelje rasprodato više od 20 000 ulaznica.

foto: Marko Đoković

Za sve one koji do sada nisu bili u koncertnoj sali Zadužbine Ilije M. Kolarca gde nastupa Beogradska filharmonija, koncert na otvorenom je prilika da najbolji orkestar čuju na lokaciji gde će uskoro početi izgradnja dvorane koja će moći da primi mnogo više posetilaca nego do sada.

Počinje glasanje za program koncerta na otvorenom Beogradske filharmonije

Beogradska filharmonija poziva publiku da izabere kompozicije koje bi želela da čuje na najvećem koncertu klasične muzike na otvorenom u Srbiji, 25. juna 2017. godine.

Publika može da glasa na sajtu Beogradske filharmonije za numere sa liste od 25 kompozicija na linku www.bgf.rs/glasanje.

Kompozicije koje dobiju najviše glasova biće izvedene na besplatnom koncertu koji Filharmonija priređuje na mestu gde će se u budućnosti nalaziti nova zgrada, u novobeogradskom bloku 13, u blizini Palate Srbija, pod upravom šefa-dirigenta Gabrijela Felca.

foto: Nemanja Jovanović

Na listi kompozicija koje je ponudila Filharmonija nalaze se najpoplarnije numere klasične muzike, od Bizeove Karmen, Ravelovog Bolera, valcera Štrausa i Šostakoviča, preko Mamba iz filma Priče sa zapadne strane i Imperijalnog marša iz Ratova zvezda, do Konjovićeve Velike čočečke igre i Hristićeve Grlice.

Beogradska filharmonija poziva publiku iz svih krajeva Srbije, naročito porodice sa decom, svoje pretplatnike i sve one koji do sada nisu imali prilike da je čuju, na veliki koncertni piknik tokom kojeg će uživati u najlepšim numerama koje su sami izabrali.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.