PROGOVORIO DŽONI ŠTULIĆ: Bregović i ja smo sjajna kombinacija - ON LEP, JA PAMETAN! (VIDEO)
Foto: printscreen/youtube/petrovicpetar

Vrati se, Đoni

PROGOVORIO DŽONI ŠTULIĆ: Bregović i ja smo sjajna kombinacija - ON LEP, JA PAMETAN! (VIDEO)

Legendarni kompozitor dao je veliki intervju Novostima
Objavljeno: 16:59h

Branimir Štulić (64), legendarni kompozitor i lider grupe Azra, dao je veliki intervju za Večernje Novosti. Prenosimo ga, sa izrazitim zadovoljstvom.

Kako kaže, u poslednjih sedam godina snimio je gotovo celu svetsku muziku, dostupnu na "Jutjubu" na albumima "Gozba", "Zakuska" i "Protuletje".

- To je moja stara ideja i taj opus od oko hiljadu pesama sastoji se iz tri dela. Prvi čine naše narodne pesme, jer sam prvi na Balkanu svirao sevdah, pre Bregovića i svih ostalih, i ima ih, grubo računajući, 300. Drugi deo su obrade, njih sam malo manje napravio - 200, a treći su moje pesme

* Žalili ste se Ustavnom sudu Srbije zbog povrede prava na pravično suđenje protiv "Plato buksa", "Haj faja" i "Komune"?

- Sud je poverovao da treba da platim kauciju "Plato buksu" kao stranac i da imam holandsko državljanstvo. Međutim, ja ga nemam, što oni uopšte nisu hteli da provere. Odavno mi je istekao jugoslovenski pasoš, ali nisam stranac. "Haj faj" je objavio pet mojih diskova, gotovo sav moj materijal, a ja ne mogu apsolutno ništa. Ne samo u Srbiji, nego i u Hrvatskoj. Sve je sa novcem povezano, a ko uzima novac, on plaća i sudije. To je uvek bilo tako i biće. Ne mogu skrštenih ruku da to gledam, a sramota me je da se oko toga potežem.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.