Proslavio je 64. rođendan! 9 stvari koje niste znali o legendarnom DŽONIJU ŠTULIĆU!
Foto: printscreen/youtube/petrovicpetar

Ovo sigurno niste znali

Proslavio je 64. rođendan! 9 stvari koje niste znali o legendarnom DŽONIJU ŠTULIĆU!

Štulić je pre osamnaest godina otišao u Holandiju. Živi povučeno u mestašcu Haueten, petnaestak kilometara od Utrehta
Objavljeno: 09:27h

Kontroverzni autor i jedan od najvećih mističara rock scene Branimir Džoni Štulić je rođen 11. aprila 1953. godine u Skoplju. Ključne godine odrastanja i afirmacije proveo je u Zagrebu, gde je studirao na Filozofskom fakultetu. U početku karijere često je nastupao sam, sa akustičnom gitarom i to pretežno po žurkama gde je izvodio svoje, ali i tuđe pesme raznih žanrova. U to vreme napisao je dobar deo pesama koje su se kasnije našle na ranim albumima Azre. 1.

Prva grupa koju je osnovao se zvala Balkan Sevdah Bend. Svirali su sve, od Džonijevih pesama, preko sevdalinki, narodnjaka, do The Beatles. Vremenom se bend sve više okreće rocku, i kroz njega je prošlo mnogo muzičara.

2.

Januara 1977. godine Džoni je odlučio da promeni naziv grupe u Azra. Ime je odabrano po pesmi Hajnriha Hajnea, a Azra znači devica. 3. Štulić je pre osamnaest godina otišao u Holandiju. Oženjen je Žozefinom Frudmajer, koja radi kao službenica u gradskoj bolnici. U braku su od 1989. godine. Žive povučeno u mestašcu Haueten, petnaestak kilometara od Utrehta. Džoni je danas kompozitor, istoričar i fudbaler. Već godinama nema stalni posao. Bavi se pisanjem i prevođenjem grčkih klasika.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.