PRESEDAN U ISTORIJI EVROVIZIJE: Ukrajinci zabranili Rusiji da učestvuje, ali Julija će ipak nastupiti i to KAKO!
Foto: Printscreen

Neviđeno

PRESEDAN U ISTORIJI EVROVIZIJE: Ukrajinci zabranili Rusiji da učestvuje, ali Julija će ipak nastupiti i to KAKO!

Evropska unija javnih emitera (EBU) ponudila je ruskoj umetnici Juliji Samojlovoj, nakon što su ukrajinske vlasti saopštile da joj je zabranjen ulazak u Ukrajinu, mogućnost da učestvuje na Evrosongu, koji se u maju održava u Kijevu, uključenjem putem satelita
Objavljeno: 16:21h

EBU je uložila napore da pronađe rešenje za nastalu situaciju i donela je odluku da ponudi Prvom kanalu Rusije za Juliju da učestvuje u ovogodišnjem Evrosongu putem direktnog uključenja u druom polufinalu preko satelita, navodi se u saopštenju.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

foto: Printscreen

Ukoliko bi se kvalifikovala za veliko finale, dodaje EBU, isto rešenje bilo bi primenjeno i za taj deo takmičenja.

Ovo je nešto do sada nikada nismo imali u šestodecenijskog istoriji Evrosonga, ali je odluka doneta u skladu sa dugom Evrovizije i vrednostima inkluzivnosti, a ima za cilj da osigira da svih 43 umetnika dobije mogucnnost da učestvuje, ističe EBU.

foto: Profimedia

Supervizor EBU Jon Ola Sand preneo je da EBU nastavlja dijalog sa ukrajinskim vlastima sa namerom da svi umetnici mogu da učestvuju na takmičenju u Kijevu, što je, kako dodaje, poželjna opcija.

On je poručio da je imperativ da Evrosong ostane oslobođen politike.

Zbog okolnosti oko zabrane ulaska Juliji, osećali smo se u obavezi da predložimo rešenje za ovaj slučaj. Ponudili smo Prvom kanalu Rusije mogućnost za Juliju da nastupa u direktnom prenosu putem satelita u nameri da svaki emiter, koji je odlučio da učestvuje na Evrosongu, to može učiniti, kao što je do sada bio slučaj na prethodnim tamičenjima, naglasio je Sanda.

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.