20 albuma koji će ove godine napuniti 20 godina (VIDEO)
Foto: Print Screen Youtube

Da li se osećate staro?

20 albuma koji će ove godine napuniti 20 godina (VIDEO)

Odlična je bila ta 1997. godina za muziku. Pojavio se neverovatan broj izuzetno uticajnih albuma koji nisu menjali samo karijere izvođača, već i kompletnu muzičku scenu
Objavljeno:

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

1997. je bila odlična godina za muziku i na domaćoj i svetskoj sceni pojavio se neverovatan broj izuzetno uticajnih albuma koji nisu menjali samo karijere izvođača već i kompletnu muzičku scenu.

DAN KADA SE SKOVAO TEŠKI METAL: Da njih nije bilo, Metallica, Judas Priest i Iron Maiden ne bi postojali! (VIDEO)

Ono što nekima promiče je da je od tada prošlo 20 godina. Ovo su bili legendarni albumi, a legende ne stare...

20 albuma koji će ove godine napuniti 20 godina:

1. Daft Punk - Homework

Francuski kraljevi elektronike pre 20 godina zatresli su scenu svojim debijem i ‚‚de facto" oživeli žanr ‚‚housea" odmakom od uobičajene ‚‚eurodance" formule i pritom ostavili neizbrisiv trag na kompletnoj ‚‚dance" sceni.

2. Blur - Blur

Iako su se do petog albuma odnosi unutar benda zaoštrili, a grupa je odlučila da napravi zaokret u zvuku što je preplašilo izdavača jer postojao opravdan strah da će tako izgubiti ‚‚teen" publiku. Uprkos sumnjama album se popeo do vrha lestvica.

3. Nik Kejv & The Bad Seeds - The Boatman's Call

Deseti album Nika Kejva i ‚‚Bad Seedsa" bio je osetan odmak od njihovog pređašnjeg post-punk zvuka, ali album koji je u potpunosti smiren i odsviran na klaviru i dan danas se smatra jednim od najboljih u njegovoj karijeri.

4. Dino Dvornik - Enfant Terrible

Neki bi rekli da je ‚‚Enfant Terrible" poslednji Dvornikov dobar album jer ‚‚Big Mamma", ‚‚Svicky" i ‚‚Pandorina kutija", svaki na svoj način, nisu imali taj kvaliteu prethodnika. Albumu je svakako pomogao i jedan od najvećih hitova u Dvornikovoj karijeri, nezaobilazna ‚‚Afrika".

5. Pips, Chips & Videoclips - Fred Astaire

Na trećem albumu Pips se i dalje bavili uobičajenim temama, ali ovog puta njihova je priča proširena pa mnogi i dalje smatraju da je ‚‚Fred Astaire" jedan od najboljih posleratnih osvrta na Hrvatsku u devedesetima.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.