Hoću svoja prava, NEĆETE DA ME PRVARITE! Čuveni Pol Makartni TUŽIO MUZIČKOG GIGANTA! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Fonet / AP

56 godina kasnije...

Hoću svoja prava, NEĆETE DA ME PRVARITE! Čuveni Pol Makartni TUŽIO MUZIČKOG GIGANTA! (FOTO) (VIDEO)

Makartnijevi advokati se pozivaju na zakon iz 1976. koji nalaže da prava na pesme snimljene pre te godine moraju da budu vraćena autorima 56 godina kasnije, što će se u Makartnijevom slučaju desiti 2018. godine
Objavljeno: 20:25h

Čuveni britanski muzičar Pol Makartni tužio je izdavačku kuću "Sony / ATV" u želji da povrati autorska prava na neke od najpoznatijih pesama svog nekadašnjeg sastava Bitls.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Među numerama nad kojima se Makartni nada da će povratiti vlasništvo su i čuvene pesme "Yesterday", "Hey Jude" i "The Long and Winding Road".

Zakon iz 1976. godine, na koji se pozivaju Makartnijevi advokati, nalaže da prava na pesme snimljene pre 1978. godine moraju da budu vraćena autorima 56 godina nakon datuma prvobitnog autorskog prava.

U Makartnijevom slučaju, to će se desiti 2018. godine, kada se navršava tačno 56 godina od kada je 1962. godine počeo da piše pesme sa Džonom Lenonom.

foto: Fonet / AP

- Kompanija "Sony / ATV" ima veliko poštovanje prema Polu Makartniju, sa kojim smo imali dugu i plodonosnu saradnju. Blisko smo sarađivali i decenijama smo čuvali zaostavštinu pokojnog Džona Lenona, čuvali i unapređivali katalog dugoročne vrednosti. Razočarani smo zbog tužbe, za koju verujemo da je nepotrebna i preuranjena - izjavio je portarol Sonija.

(Espreso.co.rs / Billboard)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.