Booka u modi: Dva nova naslova, dve sjajne spisateljice, trk u knjižaru! (FOTO)
Foto: Promo

ČITANJE JE IN

Booka u modi: Dva nova naslova, dve sjajne spisateljice, trk u knjižaru! (FOTO)

U pitanju su romani „Prvi negativac“ američke umetnice, sineaste i spisateljice Mirande Džulaj i „Noć bez svitanja“ vodeće nemačke autorke Dženi Erpenbek
Objavljeno:

Izdavačka kuća Booka upravo je objavila dva nova romana iza kojih stoje vrhunske savremene spisateljice.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

U pitanju su romani „Prvi negativac“ američke umetnice, sineaste i spisateljice Mirande Džulaj i „Noć bez svitanja“ vodeće nemačke autorke Dženi Erpenbek.

-Prvi negativac-

foto: Promo

Spektakularan debitantski roman priznate umetnice, sineaste i autorke bestselera Baš ti, baš tu istovremeno je tako potresan, tako prljav, tako nežan, tako duhovit – tako u njenom stilu – da će čitaoci ostati zatečeni.

Nežan i napet, lukavo urnebesan, prošaran divljim seksualnim fantazijama i silovitom majčinskom ljubavlju, prvi roman Mirande Džulaj pokazuje da je ova autorka, spektakularno originalna i ikonična..

-Noć bez svitanja-

foto: Promo

Ko smo u trenutku kad se rodimo? Ko smo kad nam kucne poslednji čas? Šta se promeni? Šta ostaje isto? Prateći pet mogućih životnih puteva i pet smrti jedne žene, čiji se životni vek proteže, ili ne uspeva da se protegne, tokom dvadesetog veka, maestralna Dženi Erpenbek otkriva mahinacije onoga što obično nazivamo „usudom“ ‒ zapravo onog neobjašnjivog i neodređenog, uzajamne isprepletenosti kulture i istorije, porodičnih i ličnih veza.

Njena junakinja nikad ne odraste, ugušivši se još u kolevci. Ili možda ne? Umire kao jedno od dvoje ljubavnika. Ili ipak ni to. Umire zbog izdaje.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.