Glumila je u Holivudu, a onda napisala roman koji potpuno izvrće sve norme! (FOTO) (GIF)
Foto: Promo Booka

tu, u najbližoj knjižari

Glumila je u Holivudu, a onda napisala roman koji potpuno izvrće sve norme! (FOTO) (GIF)

Roman Prvi negativac je duhovit i pametan sadrug za svaki dan. Poseduje toplinu, snagu i polet. Bolno živa knjiga
Objavljeno: 17:03h

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Miranda Džulaj (Miranda July, 1974) je sineasta, umetnica i spisateljica. Scenarista je, režiser i tumač glavne uloge u filmovima Budućnost (The Future, 2011) i Ja i ti i svi koje poznajemo (Me and You and Everybody We Know, 2005), za koji je dobila posebnu nagradu žirija na Sandens festivalu i četiri nagrade na Kanskom filmskom festivalu, uključujući i „Zlatnu kameru“.

Moja borba: Drugi tom najveće književne senzacije 21. veka u srpskim knjižarama!

Njenu prozu objavljivali su Pari Rivju, Harpers i Njujorker, a zbirka priča Baš ti, baš tu (No One Belongs Here More Than You, 2007) dobila je međunarodnu nagradu „Frenk O’Konor“ za kratku prozu, i objavljena je u dvadeset tri zemlje. Njeni video-radovi, performansi i veb projekti predstavljeni su u institucijama kao što su MoMA (Muzej moderne umetnosti u Njujorku) i muzej Gugenhajm, kao i na dva bijenala Vitni.

Državni neprijatelji: Šta se dobije kada dva poznata Francuza ukrste pera? (FOTO)

foto: Promo Booka

Za Venecijansko bijenale 2009. osmislila je interaktivni park pod imenom Jedanaest teških stvari (Eleven Heavy Things), a za njen umetnički projekat zasnovan na imejlovima Mislimo sami (We Think Alone), u organizaciji muzeja savremene umetnosti Magasin III u Stokholmu, prijavilo se 104.897 ljudi iz sto sedamdeset zemalja. Odrasla je u Berkliju u Kaliforniji, a živi u Los Anđelesu.

Njena kultna zbirka priča „Baš ti, baš tu“, objavljena početkom 2010. godine, predstavjla jedan od prvih uspeha naše izdavačke kuće i nemojte da se čudite što smo emotivno vezani sa ovu divnu ženu. Kad ne piše izlaže radove na Venecijanskom bijenalu i osvaja nagrade za svoje filmove, a svaku njenu objavu pobožno prati armija od 100.000 pratilaca na fejsbuku i 77.000 na tviteru.

foto: Promo Booka

Debitantski roman „Prvi negativac“ Mirande Džulaj koji sa ponosom objavljujemo ušao je direktno na top listu Njujork Tajmsa dobivši pregršt sjajnih kritika i preveden je na dvadesetak svetskih jezika.

Spektakularan debitantski roman priznate umetnice, sineaste i autorke bestselera Baš ti, baš tu istovremeno je tako potresan, tako prljav, tako nežan, tako duhovit – tako u njenom stilu – da će čitaoci ostati zatečeni.

foto: giphy
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.