U PRODAJI DEBITANTSKI ROMAN IVANA ĐURĐEVIĆA - PLASTELIN: Kafkijanski TRILER na tipično SRPSKI NAČIN
Ima posla sa korumpiranim inspektorom, advokatom sumnjivih namera, medijskim mogulom i lažnim „guruom”, Foto: Promo

nova knjiga

U PRODAJI DEBITANTSKI ROMAN IVANA ĐURĐEVIĆA - PLASTELIN: Kafkijanski TRILER na tipično SRPSKI NAČIN

Plastelin je stvarnosna fikcija, hibridno ostvarenje koje spaja iskustvo viđenog, znanog i pretrpljenog življenja u Srbiji

Objavljeno: 14:58h

Ovih dana u prodaji se našao debitantski roman Ivana Đurđevića "Plastelin" u izdanju izdavačke kuće "Portalibris".

Reč je o intigantnoj knjizi, za koju je recenzent Petar Peca Popović napisao: "U vreme zaraze žrtva sam zaraze visoko-oktanskog pisanja kojom se Ivan Đurđević predstavlja čitalačkoj javnosti. Bilo bi dragoceno da u prostoru srpskog izdavaštva postoji pouzdan alat za pronalaženje knjiga koje bi valjalo da pročitamo. Pogotovo kad je reč o piscima koji pred nas iznose svoje ukoričene prvence. Gospodin Đurđević u svom pisanju nije ograničen žanrovskim međama. Plastelin je stvarnosna fikcija, hibridno ostvarenje koje spaja iskustvo viđenog, znanog i pretrpljenog življenja u Srbiji: kriminal i politiku, ljubav i prevaru, filozofiju sa silom diplomatskih interesa".

foto: Promo

U jednom sasvim običnom danu život ćutljivog vodoinstalatera Martina Vaša okrenuće se naopačke: saopštavaju mu da su njegova supruga i njen ljubavnik brutalno ubijeni. I da je on glavni osumnjičeni. „Proces” ga vodi na putovanje kroz njemu potpuno nepoznat svet koji kreira čudni, crni, mršavi čovek iz senke.

Ivan Đurđević
Ivan Đurđevićfoto: Promo

Ima posla sa korumpiranim inspektorom, advokatom sumnjivih namera, medijskim mogulom i lažnim „guruom”. Nalazi se pred iskušenjem da postane sasvim drugačija osoba. Sve to ga tera da se prvi put zapita: ko je, koja mu je uloga u svetu u kojem živi, šta traži od života, a šta život traži od njega? Zagonetka Martinovog slučaja zapravo skriva mnogo veću tajnu o sistemu koji ima moć da raspolaže životom svakoga od nas. Zvuči poznato?

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.