NIKOLETA NOVAK OSVOJILA NEMAČKU NAGRADU ''THE WHITE RAVENS'' za dečiji roman ''Poziv''
Foto: Youtube/Pcelica/Espreso

dečija kultura

NIKOLETA NOVAK OSVOJILA NEMAČKU NAGRADU ''THE WHITE RAVENS'' za dečiji roman ''Poziv''

Za roman ''Poziv'' ovo je treća nagrada posle nedavno dodeljenog “Srebrnog Gašinog pera” i Nagrade za dečju knjigu godine na Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga 2019.

Objavljeno: 15:44h

Roman "Poziv" autorke Nikolete Novak ovogodišnji je dobitnik prestižne Međunarodne nagrade "The White Ravens", koju dodeljuje Internacionalna Biblioteka za mlade iz Minhena, saopštila je izdavačka kuća Pčelica, čije sedište se nalazi u Čačku.

Prethodno su isto priznanje ponela još dva naslova izdavačke kuće Pčelica: “Banda neželjenih ljubimaca” Uglješe Šajtinca (2019) i “Mrnjavčevići” Dušana Pop Ðurđeva (2017).

Spomenuta biblioteka za decu i mlade iz Minhena svake godine predstavlja katalog od 200 odabranih naslova sa oznakom “The White Ravens”, a ovaj katalog je rezultat istraživačkog rada stručnjaka književnosti minhenske biblioteke, čiji je cilj je da se svetskoj javnosti predstave najbolja dela iz ove oblasti na međunarodnom nivou.

Ovogodišnji katalog predstavlja knjige iz 56 zemalja na 36 jezika.

Tradicionalno su ovaj katalog i odabrana izdanja promovisani na Međunarodnom sajmu knjiga u Frankfurtu, ali naravno pandemija je ove godine prekinula tu tradiciju uz nadu da će barem sajam knjiga u Bolonji 2021. pružiti priliku da se nadoknadi sve propušteno.

Bonus video:

espreso.co.rs/b92.net


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.