OSTAVITE SVE ŠTO RADITE I POGLEDAJTE NAJVAŽNIJI VIDEO U SRBIJI: Aleksandra Anđelković recituje MIKU ANTIĆA! (VIDEO)
Mika Antić, Foto: Ilustracija/Espreso.co.rs

ESPRESO BUĐENJE KULTUROM

OSTAVITE SVE ŠTO RADITE I POGLEDAJTE NAJVAŽNIJI VIDEO U SRBIJI: Aleksandra Anđelković recituje MIKU ANTIĆA! (VIDEO)

Podsetimo se ko su srpski pesnici i kakva je njihova poezija

Objavljeno:

Ukoliko biste želeli da otkrijete prava osećanja, prave reči koje će vam pomoći da oduševite mame, tate, bake, deke ili vašeg partnera sigurno vam ne bi pala na pamet srpska poezija.

Nekada je bilo tako, pesnici su bili značajni i moćni, a danas to više nije tako. Pitate se kako je to moguće? Prodali smo se, eto kako. Prodali smo se za instant stvari. Instant hranu, instant umetnost, instant živote.

Možda zato što smo u eri digitalne komunikacije i često zaboravljamo koliko su tanane misli i emocije isprepletene, bile baš zabeležene u srcima pojedinih srpskih pesnika koje smo zaboravili.

Zato smo odlučili da pokrenemo rubriku koja će ponovo da nas nauči ko su ti pesnici, kakva je njihova poezija bila, njihova jaka reč, koja je spajala ljubavnike sa jednog kraja sveta na drugi. Nekada su se bake i deke, udvarale pišući stihove, Alekse Šantića, Mike Antića ili Desanke Maksimović ne bi li osvojili nečija srca.

Danas je jedini stih koji postoji "bebou, bebou, bebou".

Nedovoljno za jednu veliku naciju kao što je srpska.

foto: Print Screen Youtube

Rubrika koju pokrećemo ima za cilj da se prisetimo prelepih stihova, ljubavnih, emotivnih, oštrih misli, koje su generacije naših predaka imale u svom srcu. Uživajte u stihovima Branka Radičevića, Jovana Jovanovića Zmaja, Duška Trifunovića, Duška Radovića i mnogih drugih, koje smo na našu žalost zbog brzine života zaboravili.

Vratićemo neke lepe emocije, sećanja, u vaše domove, koje ćete podeliti sa vašim najbližima i na taj način ponovo oživeti srpsku poeziju.

Čast da bude prva koja će recitovati u našoj novoj rubrici je glumica Aleksandra Anđelković, inače naša draga koleginica. Ona je odabrala Nepovratnu pesmu Miroslava Antića.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.