OTKUP KNJIGA OBJAVLJENIH U SRBIJI 2019 za potrebe biblioteka
Foto: Pexels/Dom J.

domaće knjige

OTKUP KNJIGA OBJAVLJENIH U SRBIJI 2019 za potrebe biblioteka

Na ovogodišnjem Konkursu za otkup publikacija za biblioteke objavljenih na srpskom jeziku i jezicima nacionalnih manjina odabrano 2.747 naslova od 195 izdavača.

Objavljeno: 16:44h

Ministarstvo kulture i informisanja Srbije saopštilo je danas da je na ovogodišnjem Konkursu za otkup publikacija za biblioteke objavljenih na srpskom jeziku i jezicima nacionalnih manjina odabrano 2.747 naslova od 195 izdavača, kao i da je ukupni tiraž otkupljenih publikacija 136.518 primeraka.

Na ovogodišnji konkurs se prijavilo 203 izdavača i distributera, sa 4.253 publikacije, dodaje se u saopštenju.

Planirani budžet za realizaciju konkursa iznosio je 100 miliona dinara, ali je zbog odustajanja pojedinih biblioteka iz tehničkih razloga utrošeno 98.192.183,90 dinara. Pravo odabira publikacija sa spiska izabranih naslova imala je 181 biblioteka sa teritorije Srbije, kao i svi saveti nacionalnih manjina.

Otkupljene su publikacije od značaja za kulturu i umetnost iz kategorije domaće književnosti, prevodne književnosti, književnosti za decu, umetničkog stripa, umetnosti i humanističke i društvene nauke. Konkurs je bio otvoren od 8. marta do 15. maja, uz produženje roka za prijavu zbog vanrednog stanja, a rezultati konkursa objavljeni su na veb prezentaciji Ministarstva kulture i informisanja.

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.