Otvorene čitaonice Narodne biblioteke Srbije
Foto: Facebook

normalizacija

Otvorene čitaonice Narodne biblioteke Srbije

Čitaonice Narodne biblioteke Srbije otvorile su vrata, a rad je organizovan pod izmenjenim uslovima i uz pridržavanje svih epidemioloških mera i strogih mera socijalnog distanciranja.

Objavljeno: 15:23h

U zvaničnom saopštenju istaknuto je da rad sa korisnicima podrazumeva pridržavanje najviših higijenskih standarda u smislu postavljanja dezobarijera na sve ulaze, kao i sredstava za dezinfekciju ruku, upotrebe zaštitnih maski i rukavica (korisnici su dužni da sami obezbede zaštitnu opremu, dok zaštitnu opremu za bibliotekare obezbeđuje poslodavac.

Takođe, kako je navedeno, obezbeđeno je isticanje uputstava za održavanje higijene na vidnim mestima u korisničkom delu zgrade, te održavanje ograničenog broja korisnika i ograničenog broja zaposlenih u čitaonicama i kancelarijama kako bi se smanjio fizički kontakt i održao propisani razmak od dva metra između korisnika i zaposlenih, kao i korisnika među sobom.

Radno vreme Biblioteke za korisnike je od ponedeljka do petka od 10 do 14 sati, a broj osoba koje u isto vreme mogu da borave u čitaonici ograničen je na 5.

Procedura naručivanja bibliotečko-informacione građe i izvora obavljaće se tako što korisnici zahteve dostave unapred, na i-mejl adresu pitajtebibliotekara@nb.rs.

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.