BANTUSTAN: Klub putnika poklanja elektronsko izdanje svoje putopisne knjige
Foto: klub putnika

Putopis

BANTUSTAN: Klub putnika poklanja elektronsko izdanje svoje putopisne knjige

Klub putnika je ovog proleća napunio petnaest godina. Za svoj petnaesti rođendan Klub putnika postavio je svoje izdanje - knjigu "Bantustan" u javnom domenu, za besplatno preuzimanje u elektronskoj verziji.

Objavljeno: 19:07h

Za petnaest godina kroz Klub putnika je prošlo mnogo ljudi, od kojih je svako dao svoj pečat, ostavio svoj lični trag. Udruženje je prolazilo kroz različite faze, menjali smo strukturu i način funkcionisanja, izgled i adresu sajta, vizije i misije, naziv i logotip. Menjali smo se i mi sami. Međutim, postoji nešto što se za sve ove godine nije promenilo.

foto: klub putnika

Knjiga Bantustan, izašla je pre pet godina. Fizičko izdanje knjige je rasprodato. Elektronska verzija od danas je besplatno dostupna kao deo javnog domena. Knjiga je zaštićena licencom Creative Commons 4.0 (autorstvo, nekomercijalno, bez prerada, međunarodna), što znači da je možete čitati i slobodno deliti, ali ne i menjati ili prodavati.

Karta Najrobija
Karta Najrobijafoto: klub putnika

Bantustan je mozaička, ilustrovana priča o jednom dugom putovanju i ljudima koje smo na njemu sreli. Svi mnogobrojni likovi u knjizi mogu se posmatrati kao njeni autori. Oni su knjigu poklonili nama. Mi je poklanjamo vama.

Ovde možete preuzeti besplatnu e-verziju knjige Bantustan. Čitajte. Skitajte. Istražujte. Razmišljajte i, makar ponekad, stvarajte.

Karta Tanzanije
Karta Tanzanijefoto: klub putnika

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.