Obustavljeni konkursi za kulturu u Beogradu i Novom Sadu
Foto: Printscreen

konkursi

Obustavljeni konkursi za kulturu u Beogradu i Novom Sadu

Konkurs za (su)finansiranje projekata u kulturi, kao i projekata umetničkih, odnosno stručnih i naučnih istraživanja u kulturi, čija je realizacija predviđena u 2020. godini u Beogradu i Novom Sadu obustavljen je na osnovu odluke Vlade Srbije o proglašenju vanrednog stanja zbog epidemije koronavirusa

Objavljeno: 10:26h

Konkurs Sekretarijata za kulturu Grada Beograda za 2020. godinu, kao i svi konkursi u kulturi planirani u okviru projekta “Novi Sad 2021– Evropska prestonica kulture” obustavljeni su.

Konkurs za (su)finansiranje projekata u kulturi, kao i projekata umetničkih, odnosno stručnih i naučnih istraživanja u kulturi, čija je realizacija predviđena u 2020. godini u Beogradu obustavljen je na osnovu odluke Vlade Srbije o proglašenju vanrednog stanja zbog epidemije koronavirusa i mera uvedenih u skladu sa tim, objavio je gradski Sekretarijat za kulturu.

“Imajući u vidu navedene mere i potrebu da se sva pažnja usmeri na zaštitu stanovništva od zarazne bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS- Co V-2, nema uslova za realizaciju javnog konkursa za finansiranje ili sufinansiranje projekata u kulturi u 2020. godini”, naveo je Sekretarijat za kulturu.

I svi javni konkursi u kulturi planirani u okviru projekta “Novi Sad 2021– EPK” obustavljaju se u skladu sa odlukom o vanrednom stanju.

Skupština grada Novog Sada
Skupština grada Novog Sadafoto: Printscreen

“Uzrokovani virusom COVID 19, a naredbom Gradskog štaba za vanredne situacije, obustavljaju se i sve radnje i aktivnosti na sprovođenju javnih konkursa i javnih poziva za finansiranje ili sufinansiranje programa i projekata, iz sredstava budžeta i drugih izvora finansiranja, od strane Fondacije ‘Novi Sad 2021 – Evropske prestonica kulture’”, navedeno je u saopštenju.

Među njima su Konkurs iz oblasti izdavaštva i prevodilaštva koji je prethodno raspisan, te konkursi u okviru međunarodne saradnje, kao i realizacija projekata u okviru konkursa “Nova mesta – Mikrogranting”, ali i konkursi čije je raspisivanje bilo u planu.

“U skladu sa odlukama nadležnih, kada situacija to bude dozvoljavala, konkursi će biti raspisani, o čemu će obaveštenje blagovremeno biti objavljeno na zvaničnom sajtu ‘Novi Sad 2021 – EPK” i na društvenim mrežama, navedeno je u saopštenju.

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.