Bestseler Njujork Tajmsa upravo je stigao u Srbiju! (FOTO)
Foto: Elizabet Straut

rezervišite primerak na vreme

Bestseler Njujork Tajmsa upravo je stigao u Srbiju! (FOTO)

U romanu Zovem se Lusi Barton Elizabet Straut pokazuje kako obična poseta u bolnici može da se pretvori u kapiju najnežnijeg odnosa od svih – onog između majke i kćerke
Objavljeno: 18:45h

Izdavačka kuća Booka upravo je objavila roman Zovem se Lusi Barton vodeće savremene američke autorke Elizabet Straut, dobitnice Pulicerove nagrade. Ovaj roman je svoje srpsko izdanje dobio samo četiri meseca nakon američke premijere kada je odmah po objavljivanju zauzeo prvo mesto na listi Njujork Tajmsa kao najprodavanija knjiga u američkim knjižarama te nedelje. U romanu Zovem se Lusi Barton Elizabet Straut pokazuje kako obična poseta u bolnici može da se pretvori u kapiju najnežnijeg odnosa od svih – onog između majke i kćerke. Lusi Barton se polako oporavlja od naizgled jednostavne operacije. Njena majka, sa kojom Lusi mnogo godina nije razgovarala, dolazi u posetu.

foto: Elizabet Straut

Laki tračevi o ljudima iz Lusinog detinjstva provedenog u Ilinoisu, ponovo ih povezuju, ali tik ispod površine postoji napetost i čežnja koje su uticale na svaki aspekt Lusinog života: na njeno bekstvo iz problematične porodice, želja da postane spisateljica, brak, ljubav koju oseća prema svoje dve kćerke. Ova moćna pripovest satkana je briljantnim pripovedačkim glasom same Lusi: veoma pronicljivim, duboko humanim i uistinu nezaboravnim čime se Elizabet Straut još jednom potvrdila kao vodeća američka spisateljica 21. veka. Elizabet Straut je spisateljica nagrađena Pulicerovom nagradom za roman Oliv Kiteridž, po kojoj je snimljena i HBO mini-serija nagrađena brojnim priznanjima. Strautova je poznata i po delima Ostani uz mene, i Ejmi i Izabel, knjizi koja je osvojila nagradu „Art Sajdenbaum“ za prvu objavljenu prozu koju dodeljuje Los Anđeles tajms, kao i nagradu „Hartlend“ Čikago tribjuna. Bila je takođe finalistkinja za nagradu „PEN/Fokner“ i nagradu „Orindž“ u Engleskoj. Elizabet Straut živi u Njujorku.

foto: Elizabet Straut

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.